Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stop pušenju!

Amerikanci će na cigaretama gledati slike oboljelih od raka

\'cigarete\'
21.06.2011.
u 09:17

Uz dobro poznate poruke koliko je pušenje štetno, na novim naljepnicama su i slike oboljelih od raka ili istrunulih organa

Američki Ured za hranu i lijekove (FDA) tiskao je devet novih naljepnica za cigarete koje vjerno prikazuju posljedice pušenja. Uz dobro poznate poruke koliko je pušenje štetno, na novim naljepnicama su i slike oboljelih od raka ili istrunulih i oštećenih organa.

Nove naljepnice, javlja ABC, prekrivat će polovicu kutije cigareta, a pojavljivat će se i kao oglasi u medijima.

Svi proizvođači cigareta morat će se pokoriti novoj kampanji protiv pušenja do jeseni 2012. godine. Zakon iz 2009. godine omogućio je FDA da kontrolira duhansku industriju, a nove naljepnice zamijenit će stare koje se u Americi koriste još od sredine 80-ih.

Komentara 7

DU
Deleted user
11:44 21.06.2011.

Sta je s nasim vrlim ministrom i njegovom zabranom? Sda se opet pusi svugdje. Daleko smo mi jos od EU.

JM
ja-ma
13:31 21.06.2011.

Hoće lči i na paketima masnih šnicli biti slike začepljenih krvnih žila i mozga nakon moždanog udara.Zapalim tu i tamo jer mi paše.Nekom paše lijevati pivurinu i žderat janjetinu,a ja se zdravo živim,a jedini porok mi je tih par cigareta.Ne pušim doma niti pred djecom,a u lokalu u kojem sam svaki dan je staklom odjelje manji pušački dio od većeg nepušačkog koji je konstantno prazan.Što se pitate zašto se opet svugdje puši?Kada bi vlasnici kafića živjeli od vas nepušača mogli bi komotno zatvoriti sve svoje objekte,a vama ako ne paše imate slastičarnice pa sjedite tamo žderite i serite.Ionako kud god se okrenem sve je više debelih od 7 do 77.To je zabrinjavajuće,a ne pušenje.

Avatar bok
bok
10:22 21.06.2011.

Hvala bogu da se iskorjenjuje ta posast pusenje. U biti su pusaci bolesnici kojima se mora nekako pomoci. I ja sam pusio preko 15 godina a mislim da vecina bivsih pusaca se cudi samom sebi koliko su bili glupi i nasjeli toj klopci: zapravo PERFEKTNOJ DROGI (iz kuta onih koji fino zaraduju na tome)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije