Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Putovanje u SAD

Američki senator objavio fotku sastanka s predsjednicom i otkrio o čemu su pričali

Grabar Kitarović Rubio
Foto: Twitter/Senator Rubio Press
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
05.01.2017.
u 12:23

Rubio je naveo da je s predsjednicom Hrvatske razgovarao o načinima jačanja američkih odnosa s "bliskim NATO saveznikom".

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja boravi u Sjedinjenim Državama, sastala se s republikanskim senatorom Marcom Rubiom s kojim je, kako je naveo Rubio na svom Twitter profilu, razgovarala o načinima jačanja odnosa SAD-a i Hrvatske unutar NATO-a.     

Rubio je na svom Twitter profilu objavio fotografiju s Grabar-Kitarović, s kojom se sastao jučer navečer. Rubio je naveo da je s predsjednicom Hrvatske razgovarao o načinima jačanja američkih odnosa s "bliskim NATO saveznikom". Ured predsjednice objavio je 31. prosinca da Grabar-Kitarović odlazi u posjet Sjedinjenim Državama gdje ostaje do 5. siječnja. Ured nije objavio drugih pojedinosti o posjetu.

Tada su mediji neslužbeno objavili da se Grabar-Kitarović u SAD-u treba sastati s nekoliko članova prijelaznog tima novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa i nekoliko ljudi koji se razmatraju za buduću američku administraciju. U Uredu predsjednice tu informaciju Hini nisu ni potvrdili niti demantirali.

Tri prijave

Jučer je predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković povrdila da je zaprimila tri prijave zbog puta predsjednice Grabar-Kitarović u SAD te da će povjerenstvo provjeriti ima li u tom slučaju razloga za pokretanje postupka.  Orešković je rekla da se u prijavama od povjerenstva traži da utvrdi je li povodom putovanja predsjednice Republike u SAD došlo do povrede odredbi Zakona o sprječavanju sukoba interesa. Problem je što se ne zna  je li riječ o privatnom putovanju koje je pokriveno i plaćeno sredstvima državnog proračuna ili se uistinu radi o službenom putovanju s protokolom i pratećim okolnostima koje jedan službeni put prati, pojasnila je Hini predsjednica Povjerenstva.

"Okolnosti puta nisu poznate, a iz onoga što je dosad javno objavljeno i dostupno nije razvidno radi li se o privatnom ili službenom putovanju", objašnjava predsjednica povjerenstva koje je od nadležnih tijela zatražilo relevantne podatke i dokumentaciju  Nakon što dobiju zatražene podatke i dokumentaciju, povjerenstvo će na javnoj sjednici raspravljati o tome ima li ikakvih razloga ili povoda za pokretanje postupka u ovom slučaju.

Trumpov protukandidat

"Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović boravi službeno u Sjedinjenim Američkim Državama, zajedno sa šeficom kabineta Natalijom Hmelinom. Za vrijeme boravka predsjednica će imati sastanke s predstavnicima političkog i društvenog života te nevladinog sektora. Predsjednica je išla redovitim komercijalnim letom", objasnili su jučer iz Ureda predsjednice za N1 televiziju. 

Rubio je istaknuti senator iz Floride koji je bio protukandidat Donaldu Trumpu na predizborima Republikanske stranke prošle godine. 

 

>>Ured predsjednice oglasio se o putu predsjednice u SAD

>>Dalija Orešković potvrdila da su protiv predsjednice Grabar-Kitarović podnesene tri prijave za sukob interesa

Komentara 150

DE
dedač
12:40 05.01.2017.

kako to da nije pitala pusićku kako se može poslati vladin avion po NJu

Avatar Becarina
Becarina
12:44 05.01.2017.

Predsjednica smeta jedino Seseljevoj pesadiji .

DU
Deleted user
12:48 05.01.2017.

Oce li koji jos Pilselic izaci iz ormara da nam objavi svoju muku nesupjelog abortusa :-) ? Mentalni otpad i gmizavi balegari skupili se da kritiziraju Predsjednicu KGK... psi laju, a Kolina ko Superwoman, :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije