Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šokantan video

Američki i francuski novinari poginuli u granatiranju Homsa

marie colvin,remi ochlik
AFP/PIXSELL
22.02.2012.
u 11:10

Riječ je o reporterki Sunday Timesa Marie Colvin i francuskom fotografu Remiju Ochliku.

Dvoje zapadnjačkih novinara, koji su izvještavala o stanju u Siriji, poginuli su u središtu Homsa, neslužbene su informacije koje donosi BBC. Riječ je o američkoj reporterki Sunday Timesa Marie Colvin i francuskom fotografu Remiju Ochliku.

Amerikanka i Francuz navodno su poginuli nakon što je granata pogodila improvizirani medijski centar na području naselja Baba Amr koje se intenzivno bombardira. Uz dvoje novinara poginulo je još nekoliko osoba, a ranjeno je još najmanje troje stranih novinara.

Colvin, koja je bila u pedesetim godinama, dva je desetljeća radila kao dopisnica za Sunday Times, a 2001. je godine izgubila vid na jednom oku nakon što ju je u Šri Lanki pogodio šrapnel. Dvadesetosmogodišnji Ocklik pratio je zbivanja na Haitiju te broje ustanke u arapskom svijetu.

Više od 100 ljudi poginulo je jučer diljem Sirije, a u samom Homsu smrtno je stradalo više od 40 osoba kada su vojne snage napale uporišta oporbenih aktivista. Prema nekim izvješćima broj poginulih u sjeverozapadnoj regiji Idlib mnogo je veći.

Novi video koji su aktivisti iz Idliba postavili na internet pokazuje da su protivnici predsjednika Bashara al-Assada žrtve smaknuća po kratkom postupku. Pokazuje stanovnike sela Abdita kako gledaju poredana tijela s prostrelnim ranama na glavi i vezanih ruku. Državni mediji pak tvrde da su snage sigurnosti u tom dijelu zemlje u potrazi za "naoružanim terorističkim bandama" te kako je nekolicina njih ubijena.

Komentara 36

OZ
ozujsko
11:47 22.02.2012.

kad ce vec te medjunarodne snage pomoci jadnom Sirijskom narodu da se resi tih stranih placenika i domaci izdajnika,da se pomogne vladajucem rezim, regularnim snagama Sirije

OB
-obrisani-
11:55 22.02.2012.

Kada se strane sile, amerikanci i ostali banditi, dogovore koji je njihov interes i u Siriji, onda će pomoći napačenome sirijskome narodu. Po mome mišljenju trebalo je to učiniti još jučer, sutra je možda kasno, dosta civila, žena i djece stradava, nije to tako daleko, to smo i mi proživljavali prije nekoliko godina, samo smo si onda sami pomogli. Oslobodili smo se bez kredita i duga ikome, a kasnije su nas \"veliki\" hrvatsi i političari uništili. tako je to kod nas hrvata, dobiješ rat na bojnome polju, a izgubiš državu na stolu u miru.

Avatar morski covik 3
morski covik 3
11:37 22.02.2012.

Pa dobro ljudi! Ovo je prestrasno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije