Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čestitka SAD-a

Američki državni vrh čestitao Hrvatima Dan državnosti

josipović (1)
24.06.2011.
u 17:21

Amerika je vaš prijatelj i želi bolju budućnost svim Hrvatima - poručila je Hillary Clinton

"U ime predsjednika Baracka Obame i američkog naroda zadovoljstvo mi je uputiti najljepše želje narodu Republike Hrvatske povodom proslave 20. godišnjice državnosti. Na današnji dan prije 20 godina dogodila se povijest, ali  je on također označio i početak  jednog teškog razdoblja za Hrvatsku koja je prebrodila brojne promjene i danas ima sigurnu budućnost kao članica NATO-a i uskoro Europske unije."
Tim je riječima američka državna tajnica Hillary Clinton u poruci koju je objavio State Department čestitala hrvatskom narodu Dan državnosti.

Clinton je poručila da je proslava Dana državnosti prigoda da se pohvali Hrvatsku i njene građane u napretku i brojnim reformama koje su dovele zemlju na korak do ulaska u EU.
- Hrvatska je okrenula smjer i postala uporni borac za mir u regiji, a napor koji je uložila u proces pomirenja sa Srbijom te Bosnom i Hercegovinom je zadivljujući. Hrvatska kroz NATO sudjeluje u očuvanju mira i sigurnosti na globalnoj razini te je sudionica međunarodnih mirovnih misija  u Afganistanu i širom svijeta. Naša bliska povezanost promiče mir i prosperitet u svijetu koji želi dijeliti našu strogu opredijeljenost za mir, demokraciju i ljudska prava - poručila je Hillary Clinton.

Na kraju čestitke američka državna tajnica naglasila je da "dok Hrvati slave Dan državnosti sa svojim obiteljima i prijateljima, želim da znaju kako su Sjedinjene Američke Države njihov partner i prijatelj. Mi smo privrženi tom prijateljstvu za bolju budućnost svih Hrvata".

Ključne riječi

Komentara 27

Avatar Časna seka
Časna seka
19:23 24.06.2011.

Pa ne bi ni naš ministar Jandrković trebao slati čestitke nekim državicama ako nema neke koristi od toga... U svakom slučaju bi vrijedilo pogledat što točno on tamo radi.

OB
-obrisani-
19:50 24.06.2011.

Palestinska vlada je odlucila da u septembru na generalnu skupstinu UN iznese prijedlog o prizanju neovisne Palestine. Amerikancima je cilj da sto manje zemlja podrzi takav prijedlog. Pritisnuce oni sve balkanske zemlje da se suzdrze glasanja da bi poslije Amerikanci rekli kako priznanje Palestine nema podrsku ni u vecini zemalja svijeta. Hilary sigurno nije propustila priliku da upozori hrvatsku vladu da mora da kupi izvjesnu kolicinu americkog naoruzanja kako bi se to prijateljstvo sagradilo na crvstim temeljima. Zna se da americka vlada najvise voli novac pa ako ga Hrvati potrose kupujuci americko zeljezo, naravno da ce Amerikanci biti presrecni. Svi drzavnici koji odu u Washinton kazu da osjecaju nesto posebno. Nije bas kao Gospa iz Medjugorja ali nesto slicno.

OB
-obrisani-
18:43 24.06.2011.

Naravno da americka vlada zeli biti prijatelj sa Hrvatima, kao sto zeli biti prijatelj sa Bosancima, Srbima, Albancima i svim drugim. Ali prijatelj pod uslovima koje americka vlada odredjuje! Amerikanci znaju da ce ponekad trebati Hrvate kada je glasanje u UN ili kada joj zatrebaju vojnici za slijedece ratove koje americka vlada planira u buducnosti. To je prijateljstvo iz cistog interesa. Sve dok se hrvatski politicari slazu sa naredbodavcima iz Washingtona, uvijek ce biti dobrodosli, Ali ne daj boze da se netko od njih usudi reci, Ne!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije