Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT U SIRIJI
Povratak na članak

Alep uspoređuju s Vukovarom: dvomilijunski grad je u ruševinama, a stanovnici su bez vode, struje i hrane

Neki tvrde da za razrješenje rata u Siriji treba čekati novog predsjednika SAD-a, no Putin to ne želi jer je svjestan da će Hillary Clinton pokrenuti kopnenu ofenzivu

Komentari 45

DU
Deleted user
21:51 24.09.2016.

konacno nesto iz Sirije,najrazvijeniji grad Sirije Alepo kompletno opljackan(tisuce tvornica s gotovim proizvodima odneseno u Tursku i dalje rasprodano-pljacka kao i u Vukovaru),isis potpomnogut i istreniran od strane Amerike i Turske,placem novcem Saudijske Arabije i Katara devastirao je ovaj lijep grad i motor Sirijske ekonomije,problem su naravno Rusi ili kako vecernji voli da kaze Putin koji su stopirali kradu nafte sa Sirijskih i Irackih naftnig polja bombardiranjem ove natove vojske za bliski istok,usporili su transfer heroina iz Afganistana i Pentagon je poludio,a da ne spomenem Israel ciji ministar obrane daje javnu potporu isisu jer kazu bolja je opcija nego Iran,Vecernji na potezu,kada cete konacno poceti pisati istinu jer vec smo jedno nogom u 3.svjetskom ratu

VL
Avatar lvan12
lvan12
22:03 24.09.2016.

Kao sto sam jutros najavio, krenula je srce-drapajuca propaganda kako bi se senzibilizirao dio javnosti bez mozga... Na vasu stetu, to vise ne prolazi, nema bas toliko ljudi bez mozga, da nezna zbrojiti 2 i 2 o tone što se događa u Siriji... Oslobođenjem cijelog Alepa, teroristi sa svojim spinzorima su defacto izgubili rat.

VL
NA
NaDiMaK_
22:11 24.09.2016.

Znači opet su sirijski vojnici režimski, a teroristi pobunjenici.

VL
Avatar lvan12
lvan12
21:57 24.09.2016.

Zar i ti Hassane?! Pridrużuješ se jadnoj kampanji produzetka ove agonije... A znas da rješenje Alepa rješava i pitanje ovog rata. Nema rata bez civilnih žrtava... Zašto se ne pitaš u tekstu zbog čega teroristi ubijaju civile koji žele napustiti istočni Alep, zbog čega koriste civile kao svoj štit i civilne zgrade za svoje baze, skladišta oružja,

VL
AN
anticenzura
22:08 24.09.2016.

''Predsjednik američkog Združenog stožera, general marinaca Joseph Dunford pred američkim je Kongresom kazao kako ruske snage u Siriji trebaju doživjeti ono što je doživjela vojska SSSR-a'' - Ovo je bolesno, Sovjeti su podrzavali sekularnu Vladu kao i sada u Siriji, koja je provodila drustveno-ekonomske programe modernizacije zemlje, naravno po socijalistickom modelu podjele zemlje siromasnim seljackim obiteljima, nacionalizacijom banaka i svega ostaloga sto ide usto, i u socijalnoj sferi, opismenjavanja stanovnista, iskorijenili su i praksu kombiniranih brakova i zamotavanja zena u burke, i emancipirali ih i dali im pravo glasa na izborima i generalno u sudjelovanju u politickim i drustvenim zbivanjima. Kasnije su dosli Yankee banditi i podrzali mudzahedine extremiste po obicaju, razvalili zemlju narodu i instalirali njih na Vlast. Tada su prvi put i formirali ove spodobe Al Qaedu u Pakistanu i do danas ih vukeljaju u svim osvajackim ratovima okolo po Bliskom Istoku, samo im ime mijenjaju. A to su ustavri sve njihovi placenici i saveznici. I sada u Siriji oni brane njih i nazivaju ih ''umjerenom oporbom'', banditi. Pa vidite da i ovdje tjeraju sekularnu Vladu i dovode extremiste na Vlast kao po citavom Bliskom Istoku. Oni su stvorili ISIL-ovce. A to rade samo da opljackaju banke i resurse narodima, da drzava nema nista svoje, nego da citavo covjecanstvo placa njima raket za sve sto dise na svijetu. Yankee-ma treba razbiti njusku, oni su neprijatelji ljudskoga roda. Covjecanstvo se treba udruziti, sve drzave Istok i Zapad i ismarati Yankee i skinuti ih kugli Zemaljskoj sa grbace. E tek onda bi nastao mir na planeti!! Tako i nikako drugo.

VL
DU
Deleted user
22:12 24.09.2016.

Primirje je propalo jer su amerikanci namjerno ubili 65 sirijskih vojnika i još 100 su ih ranili u bazi koja je godinama odolijevala na napade IS terorista. Dok amer nije pomogao teroristima da osvoje tu bazu. Sada bi amer nametnuoo zonu zabrane letenja samo rusima i sirijcima tako da teroristi iz Alepa ostanu pošteđeni bombi, zapravo jedini razlog toj zabrani je što su im se Rusi osvetili za ubojstvo sirijskih vojnika tako što su amerikancima u Alepu pogodili Američku vojnu bazu koja je do sada bila pošteđena ubivši pritom desetak američkih vojnih instruktora. Samo zato sada imamo ovo arlaukanje da Rusi prestanu bombardirati Alep jer izgleda amer odande ne može izvući preostale zapadne vojnike.

VL
AN
anticenzura
22:37 24.09.2016.

Jordan je isto na rubu gradjanskoga rata, s preko milion izbjeglica. I njima se suljaju fundamentalisti na Vlast, traze burke i Shariu. :)

VL
Avatar superhik74
superhik74
00:53 25.09.2016.

Dvomiljunski grad, OK. Da vidimo matematiku i nagradno pitanje. Ako je u "pobunjenickom" djelu 250 tisuca ljudi, koliko je onda u "rezimskom djelu" grada s obzirom da je ukupna populacija 2 miljuna ? Po cionistickoj 'logici" 250 tisuca taoca Al_nusree i ISIL-a su jako bitni, dok je milijun i sedmastopedeset tisuca "rezimskih" gradjana u glavnini Alepa totalno nebitno jer smetaju provodjenju Katarskog plinovoda u Tursku i prodaju tog plina EU ! To je cionisticka "logika".

VL
ST
stomugromova
10:25 25.09.2016.

Alep ie ključni grad u ratu za oslobođenje Sirije od zionvehabijskih terorista i kraj projekta Veliki Izrael,koji je započeo sa false flag rušenjem tornjeva u NYC te se nastavio agresijom i uništenjem Iraka,Libije i sada pokušaja konačnog uništenja Sirije.Izostavio samm Afganistan ,gdje su cionisti uspostavili bazu za dalje širenje utjecja i moći u Aziji.Suma sumarum,uništeno nekoliko suverenih i prosperitenih država,procvat terorozma,kojeg gotovo da nije bilo prije tih imperijalno fašističkih agresija ,pobijeno direktno i indirektno desetak milijuna ljudi.Rat je skupo koštao i SAD i saveznike.Jedini koji su napunili džepove su kriminalci iz najveće globalne terorističke organizacije kosher nostra,na čelu sa Rothschildima,Rockfellerima itd.U Aleppu je jako malo civila,u odnosu na početak rata ,ali ih ima.Cionisti su očajni jer znaju da oslobađanje Alepa ,znači propast projekta Veliki Izrael.Zato su nedavno napali bazu sa regularnom sirijskom vojskom i pobili sada već blizu stotinjak sirijskih vojnika i skoro dvjesto ranjenih.Ubijeno je i nekoliko ruskih savjetnika.Odmah nakon toga,Rusi su sa vojnog broda ispalili nekoliko krstarećih raketa i uništili zapovjedni centra SAD i koalicije blizu Alerpa ,gdje su pobili oko 30,ponajviše izraelskih i američkih te britanskih,saudijskih,katarskih i turskih specijalaca. Napadom na bazu sirijske vojske,cionisti su skinuli rukavice isamo potvrdili ono što i vrapci na grani znaju.SAD i koalicija stoje rame uz rame sa teroristima.

VL
ST
stomugromova
10:54 25.09.2016.

Trebaju SAA i Rusi poravnati redom sve teroriste,a onda neka zionisti rade selekciju leševa između umjerenih i neumjerenih terorista.

VL
GV
golub Vaso
01:32 25.09.2016.

aleppo će uskoro biti oslobođen, na radost normalnih ljudi, ovi koji reklamiraju al kaidu sigurno nisu normalni, sramota

VL
MX
Mister X
22:18 24.09.2016.

Analitičari smatraju kako je najnovija eskalacija sukoba u Siriji i pokretanje velike vojne ofenzive došlo nakon što su Rusi shvatili da Amerikanci nisu iskreni glede zaustavljanja krvoprolića u Siriji. ... Kao Rusi naivni ne poznaju Amerikance zapad i njihovo poštenje i iskrenost..

VL
MX
Mister X
22:27 24.09.2016.

rdoğan je istaknuo je kako je o ovom pitanju razgovarao s američkim potpredsjednikom Joeom Bidenom koji mu je, tvrdi Erdoğan, rekao (jako iskreno ) kako on o tome ne zna ništa. i nije ga briga... Zna tko je srušio onaa 2 nebodera i on i Kongres i Američki predsjednik ali prave krivce se ne smije spominjati !!!

VL
GV
golub Vaso
08:14 25.09.2016.

što je sa civilima i deir ez zoiru koje napada udružena teroristička koalicija USAF i ISIL

VL
PL
@ploto@
15:12 25.09.2016.

Kad smo kod spomenutog projekta Veliki Izrael te usporedbe Alepa i Vukovara, Vukovar je slomio kičmu projektu Velike Srbije,a Alep će slomiti kičmu velikom Izraelu.Jedina je razlika što je Vukovar na kraju pao pred najezdom bradatih spodoba,a Alep će bititi oslobođen od vehabijskih spodoba i njihovih cionističkih sponzora. U Siriji se brani i kršćanstvo,koje je skoro zbrisano na Bliskom istoku nakon judeofašističkih imperijalnih orgija po okolnim državama.Svi kršćani su uz Assada !!

VL
DU
Deleted user
00:15 25.09.2016.

Dokle cemo se lagati,u vezi Sirije.Kada velikim silama bude trebao mir,mira ce biti.Sve ostalo su prazne price.Pa zar neko zaista misli,da se svetski mocnici brinu za nesretni sirijski narod?Oni su samo zabrinuti,hoce li dovoljno zaraditi na racun Sirije,i kako ce prvi ugrabiti resurse,na koje su odavno bacili svoje sape.

VL
IS
istri
00:00 25.09.2016.

razlika sto Vukovar je ovece selo a Alep velegrad.

VL
IS
istri
00:04 25.09.2016.

da je covjek covjek nebi dozvolijo da sroze cjelu jednu drzavu da bi zadrza svoj polozaj, pa makar ko ga napao.

VL
Avatar mason
mason
22:56 24.09.2016.

O ovaj Hasan nekad ubode dobar text:

VL
DU
Deleted user
09:44 25.09.2016.

Stvarno interesantno! Kad je god tema Sirija ovdje nagrnu Srbi i Rusi sa svojim komentarima a informacije crpe iz lažljive Ruske štampe. Samo mi nije jasno zašto Sirijci bježe u zapadnu Europu a ne u Rusiju koja je tako velika i mogla bi primiti sve dok prođe Rat!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.