Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRBIJA

Vulin: Sve manje je pravih izbjeglica, predložit ću drastičnije mjere

14.09.2016.
u 13:14

Trenutno se u Srbiji nalazi oko 5.000 migranata, raspoređeni su u više prihvatnih centara, ali ih se može vidjeti i po gradovima

Srbijanski ministar Aleksandar Vulin najavio je danas u Beogradu kako će premijeru Vlade Srbije Aleksandru Vučiću predložiti konkretnije mjere za smanjenje nekontroliranog ulaska migranata u Srbiju.

- Među migrantima je sve više onih koji svoje domove napuštaju iz ekonomskih razloga. Stoga ću predložiti neke drastičnije mjere s obzirom da se struktura migranata promijenila. Imamo vojsku i policiju na granicama, ali možda su i barijere ili postavljanje određenih prepreka jedno od rješenja da se smanji broj migranata, rekao je Vulin.

Govoreći na temu migranata Vulin je rekao kako Srbija ne može biti država u koju će migranti ulaziti, a da iz nje ne mogu da izađu. Pojasnio je i kako ekonomski migranti ne mogu da idu nigdje u Europu pa da samim tim ne mogu ostati niti u Srbiji. Prema riječima srbijanskog ministra, problem migranata, ali i izmijenjene njihove strukture, bila je i jedna od tema sastanka premijera Srbije, Bugarske i Mađarske.

- Povećava se broj migranata, kao i dužina perioda koji provode u Bugraskoj, Srbiji, a dobrim dijelom i u Mađarskoj, te je to nešto na što moramo pronaći odgovor. Naši kapaciteti su blizu limita. Migranti ostaju značajno duže nego ranije. Sve manje je pravih izbjeglica, ljudi koji bježe od rata, a sve više ekonomskih migranata iz zemalja u kojima nema rata, a ima siromaštva. To nije nešto s čime mi sami možemo da izađemo na kraj i upravo su zato trojica premijera razgovarala kako bi došli do zajedničkog stava i kako bi vodili zajedničku politiku, rekao je Vulin.

Trenutno se u Srbiji nalazi oko 5.000 migranata. Oni su raspoređeni u više prihvatnih centara, ali ih se može vidjeti i po gradovima.

>> Cerar: Slovenija će strogo primjenjivati schengenske propise na granici s Hrvatskom

Komentara 8

MA
macks
14:07 14.09.2016.

Da li se ovaj tzv.novinar Bradaric obraca srpskoj ili hrvatskoj javnosti? Kakva govn. mi financiramo?

VE
Velebit1971
13:41 14.09.2016.

Uzasno...Vecernji ne vidi da se i u Italiji ili austriji nesto desava. Vazno je preuzeti nesto sa Blic-a...haha....sramite se sto ostade od ozbiljnih novina.

TN
tamo.netko
13:53 14.09.2016.

Pa zasto ih citas? Nadji sebi portal po tvojoj mjeri...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije