Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar jovanović:

'Ako je netko hrvatskim građanima ukrao Božić, to je Bozanić'

'09.05.2012., MZOS, Donje Svetice, Zagreb - Ministar Jovanovic i akademik Kusic predstavili su smjernice za strategiju odgoja i obrazovanja. Zvonko Kusic i Zeljko Jovanovic. Photo: Zarko Basic/PIXSELL
'Zarko Basic/PIXSELL'
27.12.2012.
u 15:48

Kazao je da je zdravstveni odgoj utemeljen na znanstvenim činjenicama, da će se kao takav provoditi te da se o kurikulumima ne provodi javna rasprava

– Ako je netko hrvatskim građanima ukrao Božić, učinio je to kardinal Bozanić – kazao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović koji je priznao da nije očekivao napad s oltara na Božić, piše T-portal.

Kazao je da je nastava zdravstvenog odgoja utemeljena na znanstvenim činjenicama, da će se kao takva provoditi te da se o kurikulumima ne provodi javna rasprava.

– To je još jedna dezinformacija javnosti – kazao je ministar koji je odgovorio i na primjedbu kardinala Bozanića o tome da škole nisu državne već javne rekavši da u Hrvatskoj postoje javne škole koje se financiraju iz proračuna i za čiji sadržaj odgovornost snosi ministarstvo i agencije, a da crkva nema mjesta u školama osim kroz nastavu vjeronauka.

>> Jovanović: Crkva i udruge nemaju što tražiti u školama

Komentara 85

OB
-obrisani-
18:08 27.12.2012.

Mislim da stvar uopće nije problematična ovaj političar ionako igra samo do sljedećih izbora.Ali u duhu pravedne i poštenije budućnosti,djeci roditelja vjernika omogućiti program sukladan njihovom svjetonazoru,dakle vjeronauk!...

Avatar BuzzLightyear
BuzzLightyear
18:42 27.12.2012.

Katolička crkva je za hrvatski narod imala specifičnu ulogu: očuvala je plaman hrvatstva kroz stoljeća kroz koja nismo imali potpunu samostalnost. Stoga ne čudi zašto Srbi, hrvatski Jugosloveni i ostali kojima RH smeta toliko žestoko napadaju Crkvu.

OB
-obrisani-
18:06 27.12.2012.

Postovani! ministar jovanović: 'Ako je netko hrvatskim građanima ukrao Božić, to je Bozanić' * Cemu nepotrebno prepucavanje Jovanovicu. Zasto bi mi vjerovali Vasim rjecima? Iznesite u dnevni tisakl 4 dio kurikuluma "zdrastvenog odgoja"pa da sami zakljucimo tko ima pravo. Ili. Ili smatrate da nismo u stanju znati sto je za nasu djecu dobro???? Sa napadanjem necete dobiti na vjerodostojnosti ali sa argumentima da. Lijep pozdrav!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije