Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Piše se protokol
Povratak na članak

Akcija nastavnika: Zaustavite roditelje koji ulijeću u razred!

Protokol bi trebao spriječiti da uzrujani roditelj uleti u razred i počne vikati na učitelja tražeći pravdu za svoje dijete.

Komentari 53

BV
biserka-v
09:07 03.09.2012.

Molim vas nemojte me nasmijavati sa tim vašim prosvjetnim inspekcijama, one nemaju nikakvih drugih ovlasti osim da kontroliraju ispravnost školske papirologije i birokratskih sposobnosti učitelja u vođenja dnevnika, planova, priprema i sl.

VL
LA
Lavica7
09:12 03.09.2012.

I onda se cudimo kako se ne moze stati na kraj malom 10-godisnjem nasilniku? Sto ste to napravili od skola? "Znas li ti tko je moj tata"...jako lijepo drustvo, jako lijepo...

VL
ZI
zigi7darko
09:22 03.09.2012.

Ništa u ovoj državi nije uređeno kako treba. Roditelj ne smije uletati u razred. No, najviše 30% učitelja obavlja svoj posao onako kako bi trebalo, jer,znaju da su zaštićeni kao bjeloglavi supovi. Nema nikakve kontrole ni nadzora. Ovoj grupi odd 30% se klanjam do poda, jer oni znaju da to nije posao nego životno poslanje. Da ne govorim o neradu pedagoga i psihologa. Ako neko sumnja u ove moje riječi, neka ih provjeri kod svog dobrog prijatelja učitelja, ako ga ima. Lijepi pozdrav!

VL
JO
jolly
09:30 03.09.2012.

Nažalost, još uvijek ima puno, puno, više slučajeva gdje nastavnici maltretiraju učenike, ali o njima se mora šutiti. Ako se kao roditelj i pobuniš, obično navučeš bijes i ostalih nastavnika koji se solidariziraju sa svojom kolegicom ili kolegom i tvoje dijete najedanput ispada loše iz još 3-4 predmeta. A desi se da se ti nastavnici okome i na ostalu tvoj djecu, ako idu u istu školu.

VL
2M
2much4me
09:34 03.09.2012.

Znam da učiteljima i profesorima nije lako s današnjom djecom.... AAALIII isto tako, ne bi trebali neku razmaženu deriščad poticati da svaki put kad se mama i tata namršte na njega zove plavi/hrabri telefon. Od kada su se ovi ii ovakvi učitelji počeli miješati u kućni odgoj, počelo je škripati i u školama... Ne, ne savjetujem roditeljima da tuku i fizički kažnjavaju djecu. Samo se pitam ako se nikoga ta djeca "ne boje" koga će respektirati? U današnjim uvjetima života, gdje je sve tržište i gdje je čovjek roba... ovakav "odgoj" rezultira da te i tvoje vlastito dijete tretira ko roba... pa poslije tebe i učitelja/profesora... slučajnog prolaznika...

VL
IS
istima
09:50 03.09.2012.

Netko reče: ' Granica tvoje slobode je na granici moje slobode'...... Nekad su učitelji tukli učenike. To nije valjalo pa je zabranjeno. Sad učenici tuku učitelje. To je također zabranjeno, ali je zabrana kao takva neprovediva.... I sad je kao sve u redu, makar na papiru. Zakonodavac se ogradio, njega i onako nitko ne smije tući.

VL
Avatar Vuglec
Vuglec
09:52 03.09.2012.

Raspad sustava, najkraće se može opisati stanje u svim segmentima društva u Hrvatskoj. Učitelji će pisati protokol pa mi imamo stotine protokola i zakona i možemo ih napisati još 1000, što to vrijedi ako ne postoji učinkovit sustav koji će pratiti njihovu primjenu i provođenje i sankcionirati one koji se toga ne pridržavaju. I to vrijedi za sve i za učitelje, djecu i roditelje. Čemu služi prosvjetna inspekcija, pedagozi, psiholozi!? Ničemu.

VL
AA
aabbcc
09:57 03.09.2012.

. Raspored klupa na slici. ( skola nije crkva ). Postavite u vidu U ili O kako bi sva djeca jednakovrijedno sjedila a ne gledala drugoj ledja ...

VL
2M
2much4me
09:59 03.09.2012.

03.09.2012. u 09:50h istima je napisao/la: Netko reče: ' Granica tvoje slobode je na granici moje slobode'...... Nekad su učitelji tukli učenike. To nije valjalo pa je zabranjeno. Sad učenici tuku učitelje..... --------------------------------------------------------------------------------------- Uz najbolju volju ne mogu se sjetiti ijednog svog učitelja-icu/profesora-icu da nas je mlatio-la. Makar je to bilo u prošlom tisućljeću. NO, imali smo strogih nastavnika i profesora... Pomalo smo se i bojali nekih... Nije nas ubilo... Ne sjećam se danas tih i takvih profača s gorčinom, niti malo. A kad vidim što se po školama dešava... žao mi je da tih i takvih danas nema po školama.

VL
2M
2much4me
10:02 03.09.2012.

03.09.2012. u 09:57h Gosp.Lopov je napisao/la: . Raspored klupa na slici. ( skola nije crkva ). Postavite u vidu U ili O kako bi sva djeca jednakovrijedno sjedila a ne gledala drugoj ledja .. ---------------------------------------------------------------------------------------- Ma i da na podu sjede u krug ili vise ko helikopteri u zraku.... Odgoja, finog kućnog fali... I nekoj djeci a i nekim njihovim roditeljima... Na žalost i nekom nastavniku...

VL
IS
istima
10:06 03.09.2012.

2much4me..... Zato se ja sjećam svoje učiteljice u drugom osnovne kako sva izvan kontrole više puta udara djevojčicu štapom po sred tjemena........ Bilo je to prije 40 godina, no i sada se naježim kada se toga sjetim.... Iako mislim daa je to bila izuzetno rijetka iznimka, svakako nije valjalo !

VL
LU
Lujo123
10:11 03.09.2012.

"Protokol bi trebao spriječiti da uzrujani roditelj uleti u razred i počne vikati na učitelja tražeći pravdu za svoje dijete." Idioti bezobrazni, a kaj roditelj čije dijete bude zlostavljano u školi s odobrenjem i učitelja i ravnatelja i pedagoga nemaa baš nikakvo pravo probati zaštititi svoje dijete od vaše nebrige i nebrige institucija (policija, pravobraniteljica, socijalne službe i td.)? Neki dan sam pročitel jedan komentar baš u VL koji je glasil po prilici ovak: "Na roditeljskom sastanku ravnatelj OŠ Markuševec je pital roditelje zlostavljanog djeteta - a kaj bi vi hteli da samo vaše dijete ne dolazi krvavo doma, pa sva djeca dolaze krvava doma?" I taj je roditelj izvjestil sve idiote koji sad pišu taj Protokol i kaj su napravili - NIŠTA, ponavljam - NIŠTA!!!

VL
AL
alapača
10:12 03.09.2012.

protokol, koja je snaga protokola u državi u kojoj se ni zakon ne poštuje? prijedlog zakona trebaju pisati, s konkretnom penalizacijom za one koji ga krše. naravno, taj zakon ne treba uređivati samo odnose učitelja s roditeljima već i odnose učitelja i učenika, te učenika i učenika. nešto su se ti brodski učitelji previše orijentirali sami na sebe (kao što je i raspored klupa u učionici orijentiran prema prema potrebama nastavnika, a ne učenika). u svakom slučaju, dobro je da bar netko pokaže inicijativu.

VL
2M
2much4me
10:15 03.09.2012.

03.09.2012. u 10:06h istima je napisao/la: 2much4me..... Zato se ja sjećam svoje učiteljice u drugom osnovne kako sva izvan kontrole više puta udara djevojčicu štapom po sred tjemena........ Bilo je to prije 40 godina, no i sada se naježim kada se toga sjetim.... Iako mislim da je to bila izuzetno rijetka iznimka, svakako nije valjalo ! ---------------------------------------------------------------------------------- Ma naravno da nije valjalo!!! Ja samo kažem, da srećom, nemam takvih ružnih iskustava.... I naglašavam da bi današnji klinci morali imati respekta prema odraslima, što na žalost nije činjenično stanje... Ni doma, ni na ulici, ni u školi... Kakvi će to radnici jednoga dana biti? Pita li se itko???

VL
AL
alapača
10:22 03.09.2012.

@Lujo1 tog o takvog ravnatelja, posađenog mimo svih zakona i stremljenja društva, treba poslat ravno na ulicu. roditelji,umjesto što ga tužakaju po novinama, trebaju naći odvjetnika i tužiti ga.

VL
DO
dogeatdog
10:24 03.09.2012.

Bilo je nekada učitelja koji su djecu kažnjavali klečanjem u kutu,gađanjem kredom u glavu, šamaranjem, i bilo je tu opravdanih slučajeva ali bogami i neopravdanih. Osobno sam sve to vidio u svojoj školi prije 40-tak godina. Ali,učitelje smo poštivali,a onajj tko je poštivao svoje roditelje poštivao je i sve ostale ljude. Ona djeca koja nisu imala ispravan kućni odgoj u pravilu su radila probleme i u društvu,a tako je to i danas. Čim sam pročitao naslov bio sam uvjeren da je ovaj događaj u Slavonskom Brodu.Zašto? Treba se samo prisjetiti tko je naselio grad sredinom 90-tih, i sve će biti jasno. A ovakvih primjera nema samo u školama, prije nekog vremena u susjedstvu su djeca gađala blatom fasadu i prozore jednog starijeg čovjeka.Kada ih je ovaj rastjerao dođao je otac jednog od tih mangupa i počeo urlati na starca " ja sam se za ovo borio i moja djeca će se igrati gdje hoće i raditi šta hoće". Starac umalo nije dobio batine, intervenirala je policija,a sve su to veze i vezice i nikom ništa. Nasilnik je nedodirljiv a njegovo dijete i dalje stvara probleme. Eto,to je isto kao i u ovoj školi,a i roditelji su istog tipa ponašanja. Jadne li države.

VL
ME
Meraxes
10:37 03.09.2012.

Ne mogu se oteti dojmu da bi učitelji željeli da ulijevaju nekakvo strahopoštovanje i predstavljaju autoritet samim tim što posjeduju diplomu. E, pa i djeca su osobe, njihovo poštovanje treba zaslužiti. Oni vrlo dobro znaju razlučiti tko je klaun, tko ispucava svoje frustracije na njima, a tko je dobar profesor. Koliko je profesora koji imaju individualni pristup djeci pa će će učeniku koji ima lošije ocjene i teže usvaja znanje posvetiti više vremena, kako bi mu objasnio gradivo? Ulijetanje roditelja u razred ne podržavam nikako, za razgovor postoji zbornica ili učiteljev kabinet. No takve bitke su u startu izgubljenje, jer čak i da je profesor sadistički pijanac, najčešće će se ravnatelj i cijela škola solidalizirati s njim, prije nego s razredima koje maltretira.

VL
RT
Rollo Tomasi
10:44 03.09.2012.

Da razjasnim neke stvari... usporedbu učitelja nekad i danas. Kao kontrolori ZET-a i policajci. Kontroloru ZET-a si dužan pokazati osobnu iskaznicu. No ako odbiješ, ne postoji sankcija. Policajcu si također dužan pokazati osobnu. No ako odbiješ, može ti se dogoditi da završiš isprebijan na tlu, svezan lisicama, priveden u postaju na utvđivanje identiteta i dobiti kaznu da se smrzneš. Kužite poantu?

VL
ZI
zigi7darko
10:47 03.09.2012.

Meraxes, lupaju ti vidim minuse, no na žalost istina. Kao učitelj znam o ćemu pričam. Lijepi pozdrav!

VL
Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
08:55 03.09.2012.

Hm Lijepa naša - puna odlikaša. Nekad je vučitel bio autoritet, a danas je osoba na kojoj se istresaju bahati roditelji i podsmjehuju im se zločesta djeca. Sve to za siću, sve više posla i rizika. Zato je školstvo ovakvoo kakvo je. Vrijeme je da se tome stane na kraj, jer inače školstvo neče postojati.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.