Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TERORISTIČKI NAPAD

Akcija u Nairobiju pri kraju, ubijena tri terorista

kenija nairobi (1)
Reuters/PIXSELL
Autori: ba/VLM, d.iv/VLM
23.09.2013.
u 16:33

U tijeku je vojna akcija, a strahuje se da u centru ima još nevinih ljudi koji jednostavno ne mogu izaći

Kenijske snage privode kraju talačku krizu u trgovačkom centru u Nairobiju, a većina talaca je spašena.

Danas popodne iznad centra se nadvio crni dim te su se čule eksplozije i pucnjevi, javlja CNN. Kenijske vlasti izvijestile su kako su ubile trojicu terorista.

Kenijski ministar unutarnjih poslova Joseph Ole Lenku rekao je kako je da je akcija pri kraju. Dodao je kako je poginulo najmanje 62 ljudi. Ministar je potvrdio i kako su svi teroristi muškarci, ali su neki odjeveni kao žene, javlja RT. Ministar je također izvijestio kako su u zračnoj luci uhićene neke osobe radi daljnjeg ispitivanja. Ukupno je zbog napada uhićeno 10 osoba.

Kenijske sigurnosne snage (KDF) izvijestile su kako je u posljednja 24 sata pronađeno deset tijela. Spašeno je više od 200 civila, od kojih je 65 u bolnici.

Kenijska vojska objavila je da su oslobodili većinu talaca te preuzeli nadzor nad većim dijelom zgrade, a tijekom dana odlučili su se na novu akciju kako bi okončali opsadno stanje koje traje već treći dan. Krenuli su s napadom u 13.20 sati po lokalnom vremenu. 

Snimka napada

Objavljena je i snimka stravičnog napada u trgovačkom centru u Nairobiju. Jedan od preživjelih snimio je što se događalo u napadu u subotu u kojem je, prema uz najmanje 62 poginulih ranjeno oko 200.

Britanski Channel 4 objavio je intervju s neimenovanim glasnogovornikom islamističke organizacije koji je otkrio da se napadom želi poslati poruka kako Kenija ne može napadati Somaliju.

"Nećemo tolerirati to što nam Kenija radi"

– Napali smo kako bismo branili svoj narod i zemlju. Kenija još uvijek kontrolira dijelove naše zemlje. Poručujemo Kenijcima i onima koji dolaze u Keniju da nećemo tolerirati to što nam Kenija radi – poručio je glasnogovornik.

Podsjetimo, odgovornost za krvoproliće u Nairobiju preuzeo je još u subotu Al-Shabab, militantna skupina koju se povezuje s Al-Qa'idom i koja ima svoju bazu u Somaliji te ne želi pregovarati s kenijskim vlastima.

>> Splićanka: Strašno! Ubili su tolike ljude, a ne žele ni pregovarati!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije