Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jedini osuđeni

Afera Riječka banka: Devizni diler Eduard Nodilo, izašao iz zatvora

zatvor
DPA/PIXSELL
29.07.2013.
u 15:09

Nodilo je u dva sudska postupka, na Županijskom i na Općinskom sudu u Rijeci, bio osuđen na jedinstvenu kaznu od sedam i pol godina zatvora

Jedini osuđeni u aferi Riječka banka, nekadašnji bančin devizni diler Eduard Nodilo, izašao je iz zatvora nakon gotovo šest godina izdržane kazne. Nodilo je u dva sudska postupka, na Županijskom i na Općinskom sudu u Rijeci, bio osuđen na jedinstvenu kaznu od sedam i pol godina zatvora jer je banci pričinio štetu ogromnih razmjera koja ju je odvela u propast. 

Oko 100 milijuna dolara u nekoliko je godina Nodilo izgubio na tržištu novca trgujući devizama u ime banke, pri čemu je krivotvorio dokumente i sklapao štetne ugovore, a njegovi nadređeni o tome ništa nisu znali. Nodilo je najprije tražio izvanredno ublažavanje kazne zbog lošeg zdravstvenog stanja, no Vrhovni sud taj je zahtjev odbio pa je najpoznatiji devizni diler s naših prostora zatražio uvjetni otpust s izdržavanja kazne što mu je godinu i pol prije isteka kazne i uvaženo.

>>\'Dileri s Kariba\' osuđeni na ukupno 73 godine zatvora

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije