Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužba
Povratak na članak

Afera Pfizer: DORH od SAD-a traži papire o podmićivanju liječnika

Optužbe za davanje mita odnose se na razdoblje od 1997. do 2001. godine kada je u Hrvatskoj buknula afera zbog primanja mita

Komentari 41

DU
Deleted user
14:23 08.08.2012.

Trenutno se odvija niz mito/korupcija procesa u zdravstvu. Primjerice, najviše aktivan u segmentu obiteljske medicine je onaj tajkun koji se obogatio na mlijeku i mliječnim prerađevinama i kasnije otišao u inozemstvo. Podigao farmaceutsku tvornice iz "zelena livada" (greenfield) investicije i veoma je široke ruke jer su to novi brand "dođoši" na tržište lijekova. Osim toga, potkupljuju svi igrači na farma tržištu koji posluju više od par godina. Oni koji nisu potkupljivali su prestali s radom i zatvorili predstavništva jer im "nije išlo". Simple as that! Ima i onih koji neće uopće poslovati (lijepo rečeno) sa sitnom ribom nego samo šefovima onkologije i sličnim odjelima gdje se troše nezamislivo skupi lijekovi protiv tumora. Liječnici za ženske bolesti pak dobivaju i dalje na rukicu iznose, ako vežu pacijentice za određenu marku kontraceptiva. To je nekih 13 kutija godišnje i njima kapenzi, kako bi rekao Mamić, svaki mjesec suma. Od rajngli, servisa, putovanja do izravne doznake na račune u tuđini - nek Bajić izabere jer je sve protivno zakonu, a svi to rade! Ne može "falit", kako bi rekli u njegovom splitskom kafiću. Ali, neće se to čačkati...

VL
JO
Joli
14:26 08.08.2012.

Znači patuljke u DO treba uvijek stisnuti ´´izvana´´ da pomaknuli svoje turove ( koja je to fiama đizs!).Lova u brodogradilištu (onih 6 mil$ afera s Vukelićem) pa Daimler, pa Hypo pa.........

VL
DU
Deleted user
14:27 08.08.2012.

Drugim riječima, da Bajić krene onako "buldožerski" - Remetinec postaje bolnica na kraju grada s najviše zvučnim imenima iz svih specijalizacija medicine.

VL
CH
chemica
14:31 08.08.2012.

Daimler, Daimler! Eto još jedne "afere" Daimler. Debelo u zastari, a kad Ameri napokon pošalju papire, većina sudionika će već odavno pokrepavati. Mislim na najveće ribetine.

VL
ZA
zagrebHR
14:32 08.08.2012.

koliko je tako bilo afera koje su se zataškavale i kasnije bi se otvorile s objašnjenjem da tad nije bilo političke volje, a ono sa Sanaderom i Hypo, znalo se da je uzeo proviziju u džep a prcesuiralo ga se tek 10 godina kasnije kad je izgubio sve političke funkcije a to je samo jedan od bezbroj primjera

VL
Avatar guten_tag
guten_tag
14:37 08.08.2012.

evo prilike ovim pravdoljupcima da utvrde porijeklo imovine ovih koji su bili na istaknutim mjestima i dobro su omastili brk u možebitnoj korupciji. thompsona su razapinjali na stup srama, iz mržnje, evo im prilike da upitaju svakoga građanina pa i ove odakle su stekli imovinu i koliko su platili poreza? dorh - nemam povjerenja. ni slova o korupciji za vatrogasna vozila, oklopnjake, nagibne vlakove, svi šute. ako dorh ne istražuje veleizdaju, sumnjivi novac, dilanje državnih dokumenata stranim agentima, nezakonito posredovanje za kredite i pozajmice, sve je jasno. jedini problem je kome ih tužiti?

VL
CI
cicibela
14:45 08.08.2012.

Pravna država u Hrvatskoj ne postoji osim kao paravan za zaštitu kriminala i očuvanje ideološke "čistoće" vladajućih. Prvo bi Mladen Bajić i njegova ekipa trebali završiti u zatvoru, a onda i svi oni koje je štitio sve ovo vrijeme.

VL
OB
-obrisani-
14:49 08.08.2012.

bajić je najbolj, bajić je najljepši, bajić je najpametniji, bajić je sve što ovoj državi treba ! može li ovako admine?

VL
JO
Joli
14:52 08.08.2012.

Boteje! Koja je ovo cenzura na VL! Komitetlije padaju u trans kada vide ovako brzu ruku cenzure! Bravo Večernji list! Bravo Styria! Bravo minead!!!

VL
Avatar Becarina
Becarina
15:00 08.08.2012.

Zanima ma na kojem polozaju je tada bio danasnji ministar zdravstva.Tko bi stavio ruku u vatru.......

VL
ZV
Zvizdan
15:06 08.08.2012.

@ mikrogrizzly A te tvoje teorije/informacije stvaraš ...odkud? nije valjda da si neki špija, pa prosipaš svoje znanje nakon pošteno odrađenog dana?!?

VL
Avatar Becarina
Becarina
15:14 08.08.2012.

U njemackoj ovih dana velika afera oko darovanih organa.Uzimali musterije preko reda ,nabavljali organe preko veze.Vjerojatno sve za dobro mito.Cekam hoce li istraga preci i u Hrvatsku.

VL
PO
PomoziBože
15:19 08.08.2012.

BIG PHARMA je izvan dosega tijela koja progone (ili istražuju) u velikoj većini država na svijetu, a nažalost niti RH tu nije iznimka. Ovaj članak je smiješan i žalostan. Prevelika je tu lova u pitanju, da bi njih brinulo nekih tričavih 60 milijuna dolara. Milijarde su tu u pitanju, milijarde. Sustav je debelo pogrješan i dok se ne počne sustav mijenjati ovo će biti predstava za javnost. Moćne korporacije imaju svoje neiscrpne fondove za korupciju, a ljude će žrtvovati i nastaviti samo dalje sa drugima po istom uhodanom načinu. Sve dok jednom netko ne odluči STVARNO DJELOVATI. Lako je to riješiti, samo treba htjeti...

VL
JO
Joli
15:24 08.08.2012.

A može i ovako: s jedne strane , po riječima ministra Bauka, opravdanost potrošnje na tolike drž.agencije i njihova efikasnost i opravdanost njihova postojanja...je li ta činjenica usporediva s efikasnošću i potrošnjom drž.novca na ´´evidentnu efikasnost´´ glavnog u DORH-u i njegovih ´´deputies´´? Paralela...pa-ra-le-la!

VL
GA
Gasti
15:34 08.08.2012.

Na tom terenu, 0sjecamo se kao kod kuce, u JADNOJ nasoj. Zbog cega raditi, kad se na ovaj nacin vise isplati!

VL
Avatar dovidovic
dovidovic
15:29 08.08.2012.

Svaka korupcijska afera iz vremena vladavine SDP-a ili u koju su umiješani socijaldemokratski ili HNS-ovi političari bit će zataškana. DORH i Bajić će se pobrinuti da se progoni samo HDZ-ov kadar i branitelji.

VL
PK
puši kurac
15:42 08.08.2012.

kolko ja kužim na kalendar DORH šuti već 22 godine!

VL
CI
cicibela
15:49 08.08.2012.

08.08.2012. u 15:19h PomoziBože je napisao/la: BIG PHARMA je izvan dosega tijela koja progone... ------------------------------------------------------------------------ Da imamo sposobne i poštene političare, lako bismo s BIG PHARMOM izišli na kraj. Sjetimo se poljske ministrice zdravstva, poštene i časne gospođe Ewe Kopacz,z, koja je odbila naručiti lažno cjepivo za lažnu pandemiju svinjske gripe. I običnom laiku je bilo jasno da se nikakvo cjepivo u tako kratkom roku nije moglo proizvesti. Ali, našem Milinoviću i ostalim kukavičkim podmitljivcima nije smetalo oštetiti državni proračun za milijune eura, i pri tom ugroziti zdravlje građana. A to je samo jedan, najpoznatiji slučaj sprege politike i kriminala u zdravstvu.

VL
OB
-obrisani-
15:52 08.08.2012.

Ma nemoguće zar mi Hrvati da krademo kaj vama ljudi. Gospodin Bajić je napravio posao kada ga je stisla Američka ambasada u Zg,i dok mu žviždači nisu došli sa papirima komplet,da toga nije bilo nebi bilo nikoga u remetincu (sjetite se ekipe i Croatia Osiguranja(fima media) išli su po zaštitu u Usa ambasadu) !!! dali je to potrebno pravnoj državi???? Dečeci moji ovo nije niš ,kada se otvori Hrvatske šume pa tam milioni cure pojedincima, ...........biloni se tamo vrte

VL
IS
istima
14:15 08.08.2012.

Da se pošteno istraži državne odvjetnike niti jedan ne bi ostao na slobodi....... no, tko će čuvati čuvare? Gdje je dno do kojeg bi trebalo zagrebati kroz kriminal?

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.