Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON BREXITA
Povratak na članak

Ad hoc ankete – Croexit ima sve više pristaša

Svatko tko danas obuče antieuropsko ruho može računati na podršku biračkog tijela, upozorava Tonino Picula

Komentari 93

ST
Stormbringer
13:10 26.06.2016.

Olabavite više s tim croexitom. Nije EU kriva ako mi neznamo počistiti vlastiti stan. Uostalom nismo ga počistili ni prije ulaska u EU, a kako bi izgledao poslije izlaska... I još nešto, mnogi zagovornici izlaska iz EU su za brzii ulazak u BU (balkan ), jer nas tamo čeka "blagostanje" i "prijatelji". Možeš mislit kakvo blagostanje i prijatelji...

VL
BE
beppi
13:14 26.06.2016.

A koju to svijetliju budućnost nude pobornici izlaska iz EU. Neka nova Jugoslavija ili "svoji na svom" ?

VL
Avatar Zagor 74
Zagor 74
13:35 26.06.2016.

Za ostanak u EU! Zašto? Jer se sami nismo u stanju urediti...a usput, veseli me i onaj posebni red na granici "EU citizen"...baš će biti lijepo vidjeti Britance u "Non EU"...možda im tada postane jasnije kaj su napravili :-)

VL
KG
Kings-Gambit
12:41 26.06.2016.

Nikad nismo trebali ni uć, niti bi ušli da naši dragi političari nisu promjenili zakon o referendumu. A da ne spominjem kampanju za ulazak, reklame i jednoglasno navijanje i zastrašivanje medija i političara.

VL
DU
Deleted user
13:54 26.06.2016.

Neznam samo što bi nam izlaz dobroga donio. Šverc?

VL
Avatar navijač
navijač
13:18 26.06.2016.

Za Hrvatsku bi danas pokraj ovakavih političara izlaz iz EU. značio potpuno potonuće bez izlaza i bila bi ponovo "isporučena na pladnju " Srbiji. Ovako imamo barem nekakvu sigurnost barem za sada. Nismo mi Velika Britanija nemojte se zamarati s tim , možemo biti sretni što su nas i primili.

VL
MI
Mimizo
14:02 26.06.2016.

za izlazak iz eu mogu biti samo oni koji više nemaju svoju državu jugoslaviju a sada bi valjda išli u srboslaviju

VL
NO
normalac
14:19 26.06.2016.

EU je jedan hvalevrijedan projekat koji Europi dugoročno donosi stabilnost i mir. Svi koje neće dobro plaćati možemo birati zemlju gdje želimo raditi. Bolje ne može. Djeca koja završavaju škole naće će svoju bufućnost u Europi. To nam daje mir i nadu u bolje sutra. Zašto je UK tako odlučila mi ne možemo znati. To su igre velikih i tu se nemamo što petljati. Za nas je EU blagodat, uz naš mali angažman i gdje bi nam bio kraj! Ali uz nekog tko bi iNU dao Mađarima za 500 000 kuna nema nam budućnosti. Protiv domaćih izdajnika se treba boriti. Uz potporu EU naravno.

VL
TH
than
13:43 26.06.2016.

CROEXIT ?!?!?! Hahahaha. Salu na stranu Hrvatska ne bi niti usla da se netom prije referenduma nije mijenjao Zakon o referendumu.

VL
SO
Somelier
17:15 26.06.2016.

Ja sam godinama tvrdio da Engleska ili V. Britanija samo su teret za EU. Hoće da vode glavnu rijeć a ruku su uvijek naj dublje gurali u vreču. EU može biti puno efikasnija bez V. Britanije ako tri naj jaće zemlje EU Njemačka, Francuska i Poljska stave glave skupa.

VL
Avatar pendreck
pendreck
16:00 26.06.2016.

...najprije treba vidjet posljedice Brexita na Britance pa tek ond razmisljati o nekakvim daljnjim exitima. Experiment je poceo... Velka Britanija- kao Velika Srbija - najprije ce biti manja, pa manja...

VL
DU
Deleted user
16:05 26.06.2016.

Uz HDZ/SDP Hrvatska već 26 godina ima svoj dreksti. Ovi zadnji koji sebe nazvaše domoljubima već su nas dva puta zadužili po milijardu eura u zadnjih šest mjeseci. Tako da imaju para za nove aute od 500 000 kuna iakoko je prošla vlada prije samo godinu dana uzela nove aute. Sa druge strane državne institucije šute na to kada su objavili tko sve u Hrvatskoj ima štednju u stranim bankama jer ti " štediše " pripadaju političkoj eliti, Pa nas sada novinari zabavljaju glupostima što bi bilo ako Hrvati glasaju za izlazak iz EU.

VL
Avatar mason
mason
18:18 26.06.2016.

Ovi sto bi da izvuku Hrvstsku iz EU trba prvo da naprave poslove za one sto su osli trbuhom za kruhom. Znaci decki uzmete kredit otvorite tvornice i pozovete mlade da se vrate. A vi ih zovete na ulicu .Nema kruha na ulici.

VL
Avatar quousque tandem
quousque tandem
14:56 26.06.2016.

UK ne može propasti ni da im se dogodi 100 Brexita, a Hrvatskoj je dovoljno da se svjetska burza još samo malo poljulja. Jednom kada Hrvatska bude kolonijalna velesila i jedna od politički, gospodarski, vojno i diplomatski najmoćnijih država svijeta, tada ću možda i ja podržavati "Croexit". Možda.

VL
Avatar mason
mason
18:04 26.06.2016.

Hrvatska treba izaci iz EU i uvesti vize Njemcima, Austrijancima ,Ircima itd. Puno su navalili dolazit u RH zbog posla, otimaju posao Hrvatima .

VL
BE
berava
14:02 26.06.2016.

Nije EU kriva sto nasi politicari i strucnjaci gledaju prvo svoje interese a na zadnjem mjestu su im drzavni interesi.Koliko novaca nismo mogli povuci iz EU fondova a samo zbog nesposobnosti i zbog nemara nasih politicara.Da imamo pametne i sposobne politicare mogli bismo u EU zivjeti ko bubreg u loju.A osim toga moiramo se nauciti i raditi,Euri nikome ne padaju sa grane.Izlaskom iz EU bili bismo baceni nazad u nekakvu Sugoslaviju u kojoj bi bili jos veca pusiona nego sto smo danas.Birajmo prave i neiskvarene politicare a ove pokvarene ako treba i batinom potjerati sa polozaja,ali to moramo sami uciniti.

VL
AM
AMD------------------------
16:54 26.06.2016.

prepotentnost pojedinih balkanaca je tolika a neandertalac je suvremeniji od njih.

VL
I1
ing-12345
16:32 26.06.2016.

Davor Ivo Stier (HDZ, EPP) može zajedno sa Plenkovićem i Piculom više kohezije EU , što se tiče Hrvatske, objesiti mačku o rep. Što se tiče Hrvatske nikakav federalistička EU ne dolazi u obzir. Svaki pokušaj uvlačenja u bilo kakvu federalizaciju treba spriječiit sa referendumom o izlasku Hrvatske iz EU. Prvi hrvatski predsjednik je u Ustavu RH ostavio odgoarajuču odredbu kakva izlasnot mora biti na referendumu da bi RH ušla u bilo kakave državne asocijacije no nažalost naša hrvatska nesposobna politička elita je ukinula te odredbe jer je znala da hrvati neće glasatai za ulazak u EU.

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:27 27.06.2016.

sad se unija spašava...haha, gomila lezilebovića naučena na skupa plaćena putovanja, visoke plaće, putne, kraljevske prijeme, skužila da se kmetovi okupljaju u namjeri da ih zbace s grbače. a i njihovi dvorjani se zaigrali, pa zaboravili da ih kmetovi hranee i oblače. sve dolazi na naplatu. neće više eu komisija donositi stvari bez da ih narod na uši nategne. e ni države više neće delegirati ljude bez osjećaja na tako visoka i utjecajna mjesta. ni tipp neće ostati tako sakriven, tajan. eu je postao politički savez, nije ostao ono što je u početku i bio, običan ekonomski savez. savez funkcionira samo kad ispunjava svoje temeljne zadaće radi čega je i sklopljen, nato savez daje zaštitu svojim članicama, sve dok postoji dovoljno jaki vanjski neprijatelj. rusija, npr, koja je iz prijatelja postala neprijatelj, jer se protivi američkim planovima na svojim granicama. ne znam koja bi to velika zemlja bila sretna sa američkim bazama na svojim granicama. eu, nakon što više europa nije vodeća ni u čeliku ni u ugljenu, pronašao je svoju svrhu u političkom okupljanju i sve čvršćim političkim igricama. a radi se o najobičnoj želji za vlašću, i ovaj puta, kao tolko puta u povijesti, bez potpore svojih građana. da eu ima potporu svojih stanovnika, ne bi trebala plaćati tolku demagogiju, tolke milijarde izdvajati za propagandu, uvjeravanje stanovnika eu da im je u uniji bolje... što ti imaš mene uvjeravati da mi je bolje, ako ja vidim da nije dobro, i da može bolje ,samo da se vas, eu kaste, riješim? englezi, kakvi god bili, su dobro odlučili. eu više nije ono što bi trebalo i moglo, to je postala crna rupa, koja u propast gura sve.

VL
SO
Somelier
17:10 26.06.2016.

Koji bolestan narod. Kuda bi vi bolesnici. U Srboslaviju ili omiljeni Zapadni Balkan. Mislim da je tih komunistiökih jugofaüistiökih parola dosta. Vrijeme je da branitelji opet uzmu stvari u svoje ruke.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.