Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

A da je Bandić potekao s nekog drugog kamenjara

Taj pristup, a sličnome smo svjedočili i s estradnjacima u Fimi mediji, govori nam o uspješnosti politike nulte tolerancije na korupciju...

Komentari 40

Avatar MK
MK
09:13 28.10.2014.

Kada Darko Stazic za "iće i piće" potrosi preko 2 milijuna kuna namjenjenih kulturi - opet nikome nista, pa makar ga i knjigovoda prijavio...

VL
DU
Deleted user
08:30 28.10.2014.

Pitanje svih pitanja je da li postoji kontinuitet ili diskontinuitet? Preciznije, da li je Bandić namirivao SDP svih tih proteklih godina istim metodama koje su danas utužive ili nije... Ako jest, onda je riječ o golemoj hipokriziji odnosno dvoličnosti SDP vrhuške koji su ga krenuli procesuirati kad je postao solo strijelac, a dok je donosio milijune u stranačku blagajnu - e onda je samo bio mangup u našim redovima. Zato je to suđenje politički dirigirano, timing odnosno podjela na SDP Mikija i Mikija after esdipi govori sve o motivima obračuna...

VL
ST
stefj
08:40 28.10.2014.

Eh, jedina greška mu je izlazak iz SDP-a. Da je ostao u partiji i danas bi ga Milanović branio riječima - optužbe protiv Bandića iste su kao i one protiv mene kad me optužuju da tučem ženu...

VL
ZA
zagreb1111111111
09:28 28.10.2014.

Da je Bandić potekao s nekog drugog kamenjara recimo sinjskog mogao bi dalje krasti. Sinjski kamenjarci su Milanović, Tedeshi , Ivica Mudrinić .... :)) Nema desnih ili ljevih ima samo onih koji vole lovu.

VL
Avatar MK
MK
09:04 28.10.2014.

Sama uspostava HOLDING-a je prica za sebe - samo ona jos proizlazi iz vremena kada je Bandic bio do oba uha u SDP-u... Problem sa Bandicem ima dvije dimenzije koja su rak rana Hrvatskog drustva... Problem Br. 1.) ...je to da netko ko moze krade, i sa time prolazi. Broblem Br. 2.) ...je to da netko nekima dopusta da kradu - eto tek dok vise nije "podoban" ga hapse. - Marinu Lovric-Merzel nitko nije hapsio vise mjeseci unatoc prijave na temelju osnovane sumnje, tek dok je Jovev otisla u medije. A kod Bandica pak hrpa ljudi vise mjeseci istrazuje da mu nesto nadu - e ti dvostruki kriteriji pred pravnim sustavom su prije svega zabrinjavajuci, i oni su uopce razlog da se "neki" osudi krasti! Kad vise nece biti "dvostrukih mjera" u pravnom sustavu - i kriminala ce biti manje... Ruku na srce - Bandiceva djela su do nedavno bila pod patronatom "pravnog sustava" - a jedina je razlika u tome sto danas vise nisu. (...a sto se kamenjara tice - nije Jovo Stanisavljević Čaruga sa kamenjara - tako da je i ta teza pobita).

VL
Avatar MK
MK
09:16 28.10.2014.

Problem u Hrvatskoj su "dvostruka mjerila pravnog sustava"... Svi ostalip problemi proizlaze iz toga... Do nedavno Milan Bandic je bio "pod jednim tretmanom" pravnog sustava - danas je "pod drugim"!

VL
TT
tik tak
09:08 28.10.2014.

Kada Duško Ljuština financira privatno kazalište Rade Šerbedžije koje se nalazi u državnim objektima na Brijunima i tamo dovodi svoje intimuse nikom ništa .

VL
19
1995josip
08:25 28.10.2014.

Lopovi su svi jednaki i netreba plakati za njima . Problem je samo što ga nisu i prije zatvorili dok je delal preko SDP-a ili kada se kitio slikom zločinca druga tite . Mislio je da drži za jaja velikanene SDP kokošinjca , oni su se snašli pa su izbjegli procesuirati nestašluke dok je delal Miki preko SDP kokošinjca , tako da oni sada nisu krivi !!!!!

VL
KA
kajbiti
10:11 28.10.2014.

Najveći jadnici u ovoj državi su oni koji lopovima broje krvna zrnca, pa je zato lopov veći lopov zato što je Hercegovac ili Dalmatinac, a lopov je manji lopov zato što je naš lopov, pa je i nama naš lopovv nešto dao i to je dobro, ali nije dobro što je vaš lopov dao vama. E to je već lopovluk za ići u zatvor. Tako meni otprilike izgleda naš Hr jal.

VL
ĆA
ćaćaća
09:44 28.10.2014.

da je ostao u krilu partije nikad ga ne bi procesuirali..dok je punio partijašima džepove iz gradske kase bio je odličan gradonačelnik..dovoljno je poslušati izjave milanovića o bandiću dok je bio u sdp.u i sve jasno...

VL
AP
apolon
09:15 28.10.2014.

To je Balkan i krađa je uvijek bilo i biti će i taj zaključak nipošto ne negira započetu borbu protiv koruptivnih djela! No,općenito svaki poznavatelj makro-ekonomije vrlo dobro zna da političar koji upravlja javnim financijama može pogrešnom odlukom u sasvimama može pogrešnom odlukom u sasvim određeno -nepogodno- vrijeme , napraviti daleko,daleko... veću štetu za zemlju od lopovluka nekoliko milijuna kuna! Naravno većina ne shvaća ovu ekonomsku premisu, pa je priča oko lopovluka u pravilu vrlo privlačna za široke mase!!!

VL
KE
kentie
09:40 28.10.2014.

Kad ponestane argumenata , onda se sve svodi na politiku...međutim društvo, početkom srpnja prošle godine RH je ušla u EU, a naši političari, ove ili one provinijencije (koji su godinama bili "skretači" ogromnih iznosa javnog novca u krivom smjeru) nisu shvatili da EU traži odgovornost za javno dobro i društvenu djelatnost...ekipa koja je godinama tiho i nečujno Bandića pratila, sigurno je prikupila neoborive dokaze o doređenim radnjama...i tu za njega nastaje problem..ako je slučajno još i zamračen novac EU-fondova, problem za njega postaje puno složeniji...no međutim, ne može mu se odreći činjenica da je za Grad Zagreb učinio puno...sjetimo se samo obnove tramvajskog voznog parka..svi gradnačelnici i gradske vvlade nisu to bile u stanju učiniti punih 40 godina...do Bandića smo se svi vozili u starim češkim krntijama...a Bandić je uz pomoć g. Prežigala Končaru dao posao, nabavio je 100 novih tramvajskih kompozicija, Končaru na dugi rok omogućio proizvodnju dijelova za te tramvaje itd, itd..da ne govorim o obnovi Kvaternikovg trga, pa stalnu prisutnost grada u obnovi Katedrale itd., itd...to je ta strana koju Bandiću nitko ne može oduzeti...pa svojedobno je i veliki Heinzel kao gradonačelnik morao dati ostavku, sudski je bio proganjan punih osam godina zbog izgradnje tržnice na Dolcu, za koju mu mi građani Zagreba možemo biti vječno zahvalni....koja je onda bila urbano i arhitektonsko čudo u Europi, a i dan danas je isto tako to čudo...

VL
ES
esseker71
09:29 28.10.2014.

Lopov je -lopov ma s kog kamenjara 8ii velegrada) on potekao.

VL
IC
iz.croatia@gmail.com
09:17 28.10.2014.

Smatram da slucaj Bandic treba biti uzor za otvaranje nama svima u javnosti poznatih slucaja pretvorbe vlasnistva, i stvaranja silnih milionera preko noci. Uskok bi trebao sve milionere dovesti u istrazne prostore, a oni bi trebali obrazloziti kako su nana legalni nacin dosli do imovine bilo u nekretninama ili u novcu. To Evropa od nas ocekuje. U NJemackoj generacije stvaraju, a u Hrvatskoj kriminalci preko noci postaju miliuneri koji su danas i najveci demokrati, jer im je demokratsko - kapitalno uredjenje najbolji garant za ocuvanje njihovog kapitala. Uostalom jednoga lijepoga dana ce njihovi unuci i praunuci govoriti kako im je djed sve to svojim pozrtvovanjem i stilom nadarenog managera to i stekao. Samo naprijed, idemo dalje............

VL
CA
caricazg
08:03 28.10.2014.

takko smo govorili i za našeg "dragog" druga TITA... pa gdje smo....lopov je lopov.....čuj krao je sebi ali dao je i nama...Bože pomozi..vratite pare..otvorite tvornice..da živimo dostojanstveno..

VL
M3
Miške 3
08:10 28.10.2014.

Uh,taj može ustima puno zagrabiti,Zagreba ti.

VL
VR
vrisak
08:55 28.10.2014.

Tko god u ovome cirkusu ne vidi politicke motive SDP,a onda nesto nije u redu s razmisljanjem tog naroda.

VL
AM
amato
08:00 28.10.2014.

Država mora primjerom pokazati da se ne isplati krasti i varati.

VL
BI
binki
16:28 28.10.2014.

Kako su još Magnus&Bunker predvidjeli lik i djelo Bandića u liku Superhika ! uzmi siromašnima i daj bogatima .

VL
AU
autoritet
18:22 02.11.2014.

Bandića uhićuje Kukuriku policija - a Kukuriku je samo Ninoslavu Paviću iz Jutarnjeg poklonio stotine milijuna kuna (koje je sam sebi otpisao - Zakon o predstečajnoj).

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.