Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči summita D8

29 poginulih u seriji bombaških napada u džamijama u Pakistanu

pakistan,bombaški napad (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
22.11.2012.
u 07:55

Dok su u Karachiju i Rawalpindiju eksplozije odjeknule tijekom šijitskih rituala u džamijama, u Quetti je eksplodirala mina na cesti.

U seriji bombaških napada u pakistanskim gradovima Karachiju, Rawalpindiju i Quetti poginulo je 29 osoba, a oko stotinu ih je ranjeno, javlja RT. Dok su u Karachiju i Rawalpindiju eksplozije odjeknule tijekom šijitskih rituala u džamijama, u Quetti je eksplodirala mina na cesti.

U Rawalpindiju je eksploziv detonirao bombaš samoubojica koji je pritom ubio 22, a ranio 40 osoba. Nešto ranije tri su bombe eksplodirale u Karachiju. Jedna je u lokalnoj džamiji ubila dvije, a ranila sedam osoba. Još su dvije osobe ubijene, a njih je 40 ranjeno i u eksplozijama u predgrađu glavnog grada.

Eksplozivnu napravu na cesti u Quetti aktivirao je školski autobus, a u tom je incidentu poginulo pet ljudi. Ranjeno ih je još 30. Posljednji bombaški napad izveden je u Imambargahu, no još se ne zna točan broj žrtava.

Pretpostavlja se da su napade izveli suniti bliski terorističkoj organizaciji Al-Qa'idi, a ministar unutarnji poslova Rehman Malik izjavio je da je cilj napada koji su se dogodili samo dan uoči početka summita zemalja D8 bio pokazati vladinu nesposobnost za stvaranje sigurnosti u zemlji.

>>Troje poginulih u eksploziji pokraj američkog konzulata u Pakistanu

 

Ključne riječi

Komentara 2

BK
B Kosa
19:08 22.11.2012.

Presjednik Obama kada je prvi put izabran na presjednicku duznost u svome govoru kairskim studentima je reko."Islamski teroristi ubijaju krscane i zidove ali su najvise ubili muslimana

ST
stranac
08:34 22.11.2012.

ja nerazumijem,,zasto muslimani vole al-qaidu,,kada je ona najveci neprijatelj muslimana,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije