Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURNO U SUSJEDSTVU

Perica Bukić: Pravila su jasna, predsjednik Zvezde dezinformira javnost

Vaterpolo
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
09.02.2016.
u 09:05

'Puno toga što on govori nije istinito. Nismo mogli dopustiti igranje te trojice igrača jer bi to bilo kršenje pravila.'

Nakon što je beogradska Crvena zvezda uporno, i u drugoj utakmici s Vojvodinom u Novom Sadu, u sastav gurala trojicu vaterpolista (Kljajevića, Draškovića i Aksentijevića) koji po pravilima Regionalne vaterpolske lige nemaju pravo nastupa, uslijedila je logična odluka disciplinskog suca lige. Damir Mišić je u nedjelju Zvezdu isključio iz natjecanja za ovu sezonu a njezina predsjednika Viktora Jelenića kaznio zabranom obavljanja dužnosti u trajanju od 18 mjeseci.

Jelenić: Skandalozna odluka!

Na to su uslijedile žestoke reakcije iz Beograda. Predsjednik Jelenić u izjavi za srpske medije kazao je:

Skandalozna odluka. Pa to ne postoji ni u jednom sportu. Nezabilježeno dosad. Naravno da ćemo se žaliti, ali i obavijestiti Len o svemu što se događa u natjecanju za koje je on dao dopuštenje – najavio je Jelenić a Kurir je u svemu prepoznao “prljavu igru” Hrvata.

– Neću dopustiti da se iživljavaju na Zvezdi i da se ona gazi. Nudili su iz Upravnog odbora lige da ukinu sve kazne i da nam se uračunaju bodovi iz utakmica protiv Vojvodine i Radničkog. Također, mogli bismo računati na tri igrača koja smo doveli, ali oni ne bi mogli igrati protiv hrvatskih klubova. Nismo pristali. Neću ulaziti u kompromise. Netko se plaši jake Zvezde – žestio se bivši sidraš spominjući i žalbu Arbitražnom sudu u Lausanni.

Tražit ćemo zaštitu od Vaterpolskog saveza Srbije, Olimpijskog odbora i Ministarstva omladine i sporta. Sve smo radili po propisima. Ova je liga privatizirana. Kaznili su me jer nisam htio izostaviti igrače koji su registrirani po svim pravilima Lena i VSS-a. Spremni smo obratiti se i sudu u Lausanni, iako ne znamo je li on nadležan za ligu koja ne poštuje europska pravila – navode Večernje novosti Jelenićeve riječi.

No, je li baš sve tako? Predsjednik Upravnog odbora regionalne lige (u kojemu su po tri predstavnika iz Hrvatske i Srbije, dva iz Crne Gore i jedan iz Slovenije) Perica Bukić optužuje Jelenića da namjerno dezinformira javnost.

Bukić: Liga bi bila neregularna

– Puno toga što on govori nije istinito. Nismo mogli dopustiti igranje te trojice igrača jer bi to bilo kršenje pravila. Plasman u regionalnoj ligi važan je uz ostalo i za poredak u hrvatskom prvenstvu i ne možemo dopustiti da se neki klubovi sučele sa slabijom a neki s pojačanom Zvezdom. Srbi za svoje prvenstvo uzimaju samo rezultate srpskih klubova, kad se sastanu međusobno, i time nastaju problemi, ali pravila regionalne lige su jasna – napominje Bukić i otkriva što je to zapravo Zvezdi nuđeno kao izlaz iz neugodne situacije.

– Da nisu ostali uporni u kršenju pravila mogli smo obustaviti stegovni postupak, mogli smo razgovarati o smanjenju novčane kazne, mogli smo dopustiti da Zvezda s ostalim klubovima iz Srbije igra paralelne utakmice s tim igračima u sastavu, ali ti bi rezultati vrijedili samo za prvenstvo Srbije. Dakle, vodili smo se željom da Zvezda bude što manje oštećena a da istodobno zaštitimo regionalnu ligu, njezina pravila, ali i ostale klubove.

Ostali klubovi iz Srbije – Partizan, Radnički i Vojvodina – zasad ne dovode u pitanje ostanak u regionalnoj ligi.

>> Žestoka reakcija iz Beograda: 'Neću dopustiti da Hrvati gaze Zvezdu!'

Komentara 1

PO
postolar
10:20 09.02.2016.

A tko vam je kriv,"šta se sa ciganima igrate vaterpola" ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije