Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domaći potpis

U Rovinju napokon otvoren hotel Lone, naš jedini dizajnerski hotel

Hotel Lone
Foto: ARHIVA VL
1/9
27.06.2011.
u 16:08

U hotelu je nekoliko restorana, sushi bar, klubovi za djecu, noćni bar te wellness površine 2000 četvornih metara

I u ovoj sezoni Istra nastavlja slijediti trendove elitnog turizma i puca na goste koji žele dobru uslugu, kvalitetu i doživljaj. Najbolji je dokaz tome novootvoreni hotel Lone u Rovinju, prvi dizajnerski hotel u Hrvatskoj okićen s pet zvjezdica, jedini u Lijepoj Našoj koji možete pogledati i na stranici Designhotels.com, rame uz rame s Missonijem, Armanijem, Bvlgarijem...

Domaći meštri od zanata

Sve u tome hotelu, najnovijem u kompleksu Maistre, koji još čine i slavni hoteli Eden i Monte Mulini, od arhitekture do uređenja interijera nosi domaći dizajnerski potpis i sve je izrađeno ekskluzivno za Lone, koji je ime dobio po istoimenom otočiću na koji gleda većina od ukupno 248 luksuznih soba. Za arhitektonsko rješenje hotela, u obliku slova Y, odnosno lastina repa zaslužni su stručnjaci iz 3LHD-a, a za vizualni identitet cijelog Lone brinuli su se “mozgovi” iz Brukete&Žinića. Sav tekstil, od stolnjaka, preko zavjesa do odjeće osoblja, potpisuje pak domaći modni dvojac Igle.

Zona luksuza u Rovinju

 Namještaj je djelo Ivane Franke i produkt-dizajnera studija Numen, a tu su i instalacije Silvija Vujičića. – Cilj nam je bio zaokružiti turističku priču vrijednu 2,2 milijarde kuna, koju smo počeli prije nekoliko godina, a koja je završena otvorenjem Lone. Stoga smo sve prepustili domaćim stručnjacima, pa s ponosom predstavljamo ovaj dizajnerski biser hrvatskog turizma – kaže Tomislav Popović, predsjednik uprave Maistre.

Nataša Mihaljčišin, iz Igli, pak kaže da joj je bio izazov kreirati za hotel. – Upustile smo se u ovu avanturu jer je riječ o prvom hrvatskom dizajnerskom hotelu i uistinu je bio izazov osmišljavati identitet za taj luksuzni prostor – kaže Nataša, koja je s Martinom Ranilović Vrdoljak osmislila i tri tekstileraja te je zaslužna za odabir svih tapeta u hotelu. Vizualni identitet na karticama, vinskim listama, menijima... bio je pak izazov Davoru Bruketi i Nikoli Žiniću, čiji tim je inspiraciju našao u prostranom lobiju hotela. – Dojmljiva je instalacija površine 2x4 metra, od 12 dijelova, koja predstavlja sve dijelove hotela – kažu u agenciji.

Priskine kreacije u kuhinji

U hotelu je i nekoliko restorana te sushi bar, a glavnu riječ u kuhinji ima Priska Thuring. Osim nje hotel, koji se gradio devet mjeseci, zaposlio je još 150 ljudi. U hotelu su pak najponosniji na predsjednički apartman, koji se prostire na 130 metara kvadratnih, te na najsuvremeniji wellness, posvećen hedonizmu, na gotovo 2000 metara kvadratnih.  Hotel Lone, koji su projektirali u 3LHD-u, svakom gostu na svakoj etaži pruža spektakularan pogled. Atrij i lobi hotela središte su, od kojeg sve počinje, a pazilo se i na najsitnije detalje. Sav tekstil u hotelu potpisuje modni duo Igle. Za dizajn hotelskog namještaja zaduženi su bili Ivana Franke i produkt-dizajneri studija Numen.

Tomislav Popović, predsjednik uprave Maistre: "Otvorivši Lone, napravili smo od Rovinja luksuznu zonu, što je i bio cilj”

Nataša Mihaljčišin, dizajnerica Igli: "Bio je izazov raditi za hotel, ali i čast jer je prvi u kojem je dizajn sav hrvatski”

Ključne riječi

Komentara 2

HA
hansruedi
13:15 04.12.2011.

najbolje je dizajnirana nasa ekonomija,place i penzije. Svaka cast!!!!

SA
sarma
18:15 27.06.2011.

Stvarno je prekrasan!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?