Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Legendarna voditeljica

Ana Brbora Hum: Gosti su mi uspješni u braku kao Silvije i ja

SPECIJAL EKRAN  13.05.2015., Zagreb - Ana Brbora Hum u studiju emisije Decko, dama i Ana. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/2
17.05.2015.
u 12:00

Legendarna dama s televizije ponovno je na malim ekranima i radi ono što najviše voli i najbolje zna – uređuje i vodi emisiju "Dečko, dama i Ana" na Mreži TV

Gledatelje Mreže TV razveselilo je kad su prije dvije subote na malim ekranima vidjeli jedno poznato lice. Dugogodišnja HRT-ova urednica, spikerica, voditeljica, legendarna televizijska dama Ana Brbora Hum opet je u ulozi u kojoj se najbolje osjeća.

Dotakla plafon na HRT-u

Uređuje i vodi autorsku emisiju domišljatog imena "Dečko, dama i Ana". U goste joj pristižu slavni bračni parovi, a show je već nakon dvije prikazane epizode osvojio i kritiku i publiku.

– Lijepo mi je bilo na HRT-u, ali krajem prošle godine poželjela sam nešto novo. Znate što sam sve radila na HRT-u, od spikerice, novinarke, voditeljice do urednice. Došla sam tamo do plafona. Nije mi bilo lako donijeti odluku, ali odlučila sam. I što sad, razmišljala sam. Kako ja gledam sve televizije, zapazila sam program Mreže TV koja mi se svidjela jer je velika komercijalna nacionalna kuća koja emitira 18 sati programa dnevno, a više od pola iz vlastite produkcije i pokriva cijelu Hrvatsku pa sam se javila jednom od članova uprave – kazala nam je Brbora Hum. Predložila je projekt, njemu se svidio i tako je krenula priča o emisiji koja je dobila najpoželjniji termin, u subotu u 21 sat.

Na novoj televiziji brzo se snašla jer su je dočekali raširenih ruku.

– Atmosfera je predobra, sjajna, pozitivna, ugodna i meni je odmah bilo lakše – u dahu nam govori i otkriva da kao prava pripadnica svoga horoskopskog znaka (Strijelac) nikad nema mira i stalno je u potrazi za novim izazovima.

– Meni je ova emisija pravi izazov i imala sam jak motiv da napravim nešto novo i zato silno želim da projekt uspije. Sve sam ja to već radila, mogu reći da imam sve potrebno iskustvo i mislim da imam talent. Jako volim ljude i jako volim pričati – sa smiješkom priznaje.

Mnogo vremena troši i na pripremu prije svake emisije jer mora znati svakojake detalje o bračnom paru koji joj dolazi u goste. Detaljna je i precizna, a premda ponekad i po cijele dane provodi u zagrebačkom studiju Mreže TV, kaže da njezin privatni život ne trpi. Suprug, legendarni novinar i urednik Silvije Hum, podržava je u projektu.

Tajna sretnog braka

– Moram se samo dobro organizirati, jer kad me po cijele dane nema kod kuće, moram za Silvija ostaviti spremne i doručak, i ručak, i večeru – kaže iskreno.

U gostima su joj dosad bili Sandra Bagarić i njezin suprug Darko Domitrović pa Zorica Kondža i Joško Banov, a sutra će joj u goste stići košarkaška legenda Dražen Anzulović i supruga Marija.

– Emisija je koncipirana u tri dijela. U prvom predstavljam goste i govorimo o njihovoj mladosti, djetinjstvu, kakvi su bili dok nisu jedno drugo upoznali. Središnji dio emisije je o sadašnjosti, kako funkcioniraju, kako se organiziraju, kako se brinu za djecu, za dom, što vole, ne vole, kako gledaju na ovaj svijet, koji je, moram reći, u velikoj krizi. Pitam ih imaju li oni frustracije, što im smeta, što ih nervira, a u trećem dijelu emisije otkrivaju mi svoje planove za budućnost – objašnjava Brbora Hum.

Simpatične priloge s prijateljima bračnog para snima kolega Matija Veličan i oni unose dinamiku jer, smatra Brbora Hum, današnja publika nema razumijevanja za monotonost u kojoj gosti tek sjede u studiju i razgovaraju. Kako joj u goste dolaze uspješni bračni parovi, a i sama je ponosna na svoj odnos sa Silvijem, nismo odoljeli upitati Anu Brboru Hum koja je tajna njezina uspješnog braka.

– Slična životna opredjeljenja, interesi i poštovanje. Kad uđete u brak, svi se trude, međutim, nakon par godina, više nema truda. Ja mislim da se stalno morate truditi – odgovara.

>>Silvije Hum: Zbog ljubavi nije postao glumac nego novinar

>>Emisija Bruna Šimleše slavi 100. epizodu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije