Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
presedan

Press klub obustavio svojevrsni hladni rat među televizijama

Press Klub
Foto: HRT
1/4
23.01.2015.
u 12:09

Prema riječima Nikole Kristića, urednika "Press kluba", Mislava Bagu malo su ponijele i emocije jer je prvi put nakon sedam godina opet bio na HTV-u

Prošle nedjelje, u HTV-ovoj 51. emisiji "Press klub" zbio se pravi – presedan. Prvi put u jednoj su emisiji javne televizije kao sugovornici nastupili i novinari konkurentskih televizija – Mislav Bago s Nove TV i Nataša Božić s RTL-a, dok je HTV predstavljao Dragan Nikolić.

Komentirajući ovo probijanje leda, autor i urednik "Press kluba" Nikola Kristić najprije u šali kaže kako je ovim potezom obustavljen svojevrsni hladni rat među televizijama, a onda dodaje da je do sada u emisiji gostovalo više od 130 novinara iz različitih nacionalnih i lokalnih medija: tiskanih, radija, portala i televizija.

Emisija je i zamišljena da promovira novinare i našu profesiju. To što se dogodilo nije neka revolucija, već shvaćanje forme same emisije

Jasmina Popović

– Još u protekla dva mjeseca pokušali smo u emisiju dovesti Igora Bobića s RTL-a te Mislava Bagu i Ivanu Petrović s Nove TV, no to se nije uspjelo realizirati. Razgovarao sam s čelnicima tih televizija Ivanom Lovrečekom i Ivom Gačić, i oni su pokazali razumijevanje za naše pozive i dali su im podršku. I to je zaista bilo prvi put da se takvo što dogodilo. Nadam se da nije i zadnji. Jer pri odabiru gostiju ne vodim se time gdje tko od kolega novinara radi, već mi je bitan nečiji novinarski habitus i relevantnost – objasnio je Kristić otkrivši da su prošle nedjelje Bagu malo ponijele emocije jer od svog odlaska s HTV-a, prije sedam godina, uopće nije bio na Prisavlju.

– "Press klub" je i zamišljen da promovira novinare i novinarstvo i zato smo Nikola Kristić i ja od početka htjeli da emisija bude otvorena svima. Bili smo uporni, zvali smo ljude i s konkurentskih televizija, i cilj je sad postignut. Nije to neka revolucija, već prepoznavanje forme ove emisije. Jer kolege s Nove TV i RTL-a koje smo ugostili prošle nedjelje jesu prepoznatljiva televizijska lica, no oni su ponajprije novinari koji prate iste sektore i bave se istim temama – kazala je voditeljica "Press kluba" Jasmina Popović koja ne vidi razloga da bilo koji novinar koji prati neki sektor ne gostuje u emisiji o temi iz baš tog sektora.

>>Istražili smo zašto Dnevnik HTV-a i dalje gubi gledatelje

>>Mislav Bago političku je kastu stavio gdje joj je mjesto

Komentara 10

NN
nema.nama.9
13:11 23.01.2015.

Još uvijek pod čizmom SDP-a

LI
liskovaca
12:50 23.01.2015.

ujedinili bi se kako bi pljuvali po Kolindi!

Avatar tetina
tetina
14:33 23.01.2015.

Mesićeva miljenica urednica Press klub-a ...ma nije se ni potrudila bar ublažiti ljevičarsku pristranost ... Najbolji su mi ovi SDP-ovi "promotori demokracije" i to još na državnoj tv koju plaćaju svi građani RH ..A ono uredno na "demokratski" način pljujujuju , blate sve koji ne misle kao oni.. To je njihovo viđenje demokracije kako su ih učili u kumrovečkoj školi ... Uništi, do-tuci, uhiti, zatvori, ubij sve ne istomišljenik ...to je definicija njihove demokracije...teško je izmijeniti taj komunistički mentalitet ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije