Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TV PEČAT

HTV ima najveći, ali pitanje je koliko će izdržati

dnevnik
Foto: Screenshot: HRT
03.03.2015.
u 10:56

Ima li ekipa HTV-a kondicije za žestoki tempo maratonskog dnevnika iz dana u dan

Ipak nije sve u veličini. Novi dnevnik HTV-a jučer je, nakon dulje od 40 godina, ne samo krenuo u novom terminu, nego se i udvostručio na punih sat vremena. Ako ne ide drukčije, pregazi konkurenciju terminom pa tko izdrži dulje...

Pod pretpostavkom da će izdržati gledatelji. Vođenje u paru Mikleušević PavićDrobac bilo je simpatično. Ekipa dnevnika dala si je truda. Kao što je nova šefica Informativno-medijskog servisa Lamija Alečković i najavila, bilo je tu sadržaja. Gledali smo rezultate istraživanja prema kojem bi građani prihvatili zloglasne bolne rezove, i razgovor s Tomislavom Karamarkom, i izvatke iz intervjua s Novakom Đokovićem, i razgovor s autorima njemačkog dokumentarca "Ubojstva u Titovo ime" u kojem smo čuli da im Josipović nije želio dati intervju.

Međutim, ima li ekipa HTV-a kondicije za žestoki tempo maratonskog dnevnika iz dana u dan? Ili će se dnevnik pretvoriti u iscrpljujuću trakavicu? Nameće se i pitanje je li za državnu televiziju idealan izbor informativna ofenziva koja bi Prvi program mogla pretvoriti u cjelodnevni dnevnik ili bi u ovo vrijeme umorno od svega – a najviše od loših vijesti – bolji izbor bio minimalistički dnevnik vođen motom "manje je više". Uvjerljiv urednik, dvadeset minuta relevantnih vijesti i - točka.

Vratio se i Dnevnik 3, iako u preranom terminu, a odgledali smo i prvu epizodu Crno-bijelog svijeta. Očekivanja generacije koja je tada odrastala bila su velika i prevelika, a na kraju smo umjesto nekog novog Malog mista ili legendarnih Kuda idu divlje svinje dobili klasično nešarmantnu hrvatsku seriju. Ni 12 milijuna naših kuna nije pomoglo.

PLUS:

Tako to rade ozbiljni novinari. Dokumentarac "Ubojstva u Titovo ime" njemačkih autora Philippa Gruella i Franka Hofmanna pokazao je što je politika ukaljanih ruku.

MINUS:

HTV je jučer pretjerao prekidanjem programa najavama vlastitih emisija. Tolike prekide teško bi bilo podnijeti i da je bila riječ o reklamama na komercijalnoj televiziji.

Komentara 14

DU
Deleted user
11:07 03.03.2015.

Negledljivo. Ponavljanje vijesti u drugom dijelu kao da urednici nisu znali što još učiniti s toliko vremena. Ako je to najbolje što HTV može osmisliti onda neka rade nešto drugo.

DU
Deleted user
11:24 03.03.2015.

U Dubrovniku postoji starinska izreka (Kad ne ide u kažin, minjaju se divojke, ne posteje) - govori o tome da je ključ svake promjene u osoblju i da se najviše cijeni inovativni, svjež pristup. Onda se popularnost razumije sama po sebi. S kadrovima koji tijesno stanu u 16:9 format TV slike, s notornim slugama svakog režima, s kojekakvim tipicama koje su se vinule na male ekrane, bilo preko kreveta ili stražnjeg sjedišta u autu, s mnogobrojnim uhljebima koji se ni ne pojavljuju na radnom mjestu zvanom HTV itd - nema sreće ni u toj javnoj kući, baš kao ni onoj dubrovačkoj iz starine bez temeljite obnove, kadrovske prvenstveno...

Avatar bosanac1951
bosanac1951
11:02 03.03.2015.

Ništa posebno....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije