Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPEKTAKL Sinoć u Kineskom paviljonu Zagrebačkog velesajma održana 11. svečana dodjela tradicionalnih nagrada Večernjeg lista i njegovih čitatelja

Trinaest veličanstvenih!

ruza-knez.jpg
import
18.02.2005.
u 20:39

ZAGREB - Večernjakove ruže, njih 13, sinoć su dobile svoje vlasnike - brojna poznata lica koja nam se smiješe s televizijskih ekrana ponijela su ih kući sa svečane dodjele u Kineskom paviljonu Zagrebačkog velesajma.

Dodjelu je na licu mjesta pratilo više od 400 uzvanika, a svečanost se uživo emitirala na Drugom programu HTV-a.

Prva prezentatorica Večenjakove ruže bila je glavna urednica Ružica Cigler, koja je ispričala kako je prije dva mjeseca dala nalog čitateljima da i ove godine izaberu najbolje među najboljima.

Ona je dodijelila Večernjakovu ružu u kategoriji najboljeg filma Antunu Vrdoljaku za “Dugu mračnu noć”. A razdragani Tonči još se jednom popeo na pozornicu - jer je uzeo i Ružu za svoga zeta, najboljeg glumca Gorana Višnjića.

Najboljim TV voditeljem proglašen je Goran Milić, kojem je to prva nagrada u životu, a prelazak iz pjevačke u voditeljsku karijeru očito se isplatio Sanji Doležal, koja je izabrana za najbolju TV voditeljicu. Ove godine dodijeljene su i tri nove nagrade.

Ružu za najbolje novo TV lice osvojila je Tatjana Jurić, voditeljica RTL-ova Exploziva, a najboljom licencnom emisijom proglašen je HTV-ov “Milijunaš”. Najbolja originalna emisija je “Latinica”, a umjesto njezina autora, “vragolastog” Denisa, primila ju je direktorica programa HTV-a Tanja Šimić.

Najbolji pjevač je Boris Novković, pjevačica godine je Ivana Banfić, a najbolji je bend Parni valjak. Bez svoje Ruže nije otišla niti Daria Knez, nagrađena u kategoriji najbolje glumice za ulogu u filmu “Leti leti”. Najboljim radijskim voditeljima proglašeni su Sonja Šarunić i Davor Dretar Drele s Obiteljskog radija.

Program dodjele upotpunili su voditeljica Helga Vlahović, i njezin mlađi kolega, raspjevani imitator Luka Bulić, a ništa manje zabavni nisu bili ni prezentatori, redom velike “face”. Dodajmo tome i zvučna estradna imena - Severinu, Natalie, Ivanu Banfić, Magazin, Massima, Buđenje i Parni valjak... Bio je to doista spektakl za pamćenje.


Pobjednici

Najbolji film:
Duga mračna noć

Najbolji glumac:
Goran Višnjić

Najbolja licencna emisija:
Milijunaš

Najbolja radijska voditeljica:
Sonja Šarunić

Najbolji radijski voditelj:
Davor Dretar - Drele

Najbolja pjevačica:
Ivana Banfić

Najbolja glumica:
Darija Knez

Najbolje novo tv-lice:
Tatjana Jurić

Najbolji pjevač:
Boris Novković

Najbolja tv voditeljica:
Sanja Doležal

Najbolja grupa:
Parni Valjak

Najbolji tv voditelj:
Goran Milić

Najbolja tv emisija:
Latinica


Mamić Grgiću: Zavidim Hajduku

Zanimljivo je bilo vidjeti sportske rivale kako zajedno izlaze na pozornicu u ulozi prezentera. Bijelo - plavi par sačinjavali su predsjednik Hajduka Branko Grgić i izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić. Mamić nije propustio istaknuti da užasno pati što je Hajduk aktualni prvak i kako će učiniti sve da se to ne ponovi ove godine. Grgić je replicirao: "Tko se zadnji smije - najslađe se smije."

Želite prijaviti greške?