Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WIMBLEDON

Britanci optužuju Novaka Đokovića da vara na terenu

Novak Đoković i Mate Delić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
30.06.2015.
u 08:10

'Postoji veza između igrača i trenera i postoje trenuci kad Novak pogleda prema svojoj loži i traži potvrdu da nešto dobro radi.'

Svaka čast Federeru, ali Britanci vjeruju da će Novak Đoković biti glavni konkurent njihovu ljubimcu Andyju Murrayu u namjeri da još jednom osvoji Wimbledon. Pa su mediji, posebno oni “šareni”, počeli “specijalni rat” protiv prvog tenisača svijeta. Optužili su Đokovića i njegova trenera Borisa Beckera da varaju, tj. da tajnim signalima i gestama komuniciraju tijekom meča.

Materijal im je dao sam Becker koji je u razgovoru za Daily Mail, objavljenom pod naslovom “Đoković u središtu varanja, Becker potvrdio da koristi signale”, ustvrdio:

- Postoji veza između igrača i trenera i postoje trenuci kad Novak pogleda prema svojoj loži i traži potvrdu da nešto dobro radi. Postoji način na koji mu kažem je li nešto dobro ili loše, ali sve ovisi o njemu.

U muškom tenisu zabranjena je komunikacija, glasovna ili vizualna, između igrača i trenera (tzv. coaching). Nasuprot tome, u ženskom tenisu trenerima je dopušteno i da odu na teren u stankama između gemova i savjetuju igračice.

- Ne smatram da varamo. Postoji poseban način komunikacije, ali to su samo pogledi i osluškivanje boksa - branio se Đoković.

Murray je, s druge strane, u pripremi za Wimbledon tražio pomoć i od psihijatra, ali i od svog Škota, nogometnog stručnjaka Alexa Fergusona. Murray otkriva:

- Ferguson mi je dao par savjeta kako da budem stalno na vrhu. A sa psihijatrom sam se konzultirao jer me zanima kako funkcionira mozak.

>> 'Federer uopće nije tako fin, a on i Đoković se ne podnose'

Komentara 43

PG
poducavam-glupe
09:38 30.06.2015.

Više je Nole prevaren kada igra za Srbiju, a ne za svoje korijene odakle je potekao. Mama Hrvatica, a otac Crngorac. Ali ne čudim se kada oni svojataju čitave tuđe gradove 400 km udaljene od njih a kako ne bii Noleta koji je tamo rođen i vrh tenisa.

DO
doktor1
11:50 30.06.2015.

Ne znam kako im ne smeta kad Nadal ili Šarapova stenju tijekom igre?

HI
Hik
12:08 30.06.2015.

@samuraj: Potpisujem. Nigdar Nole ne bu dostigel razinu hrvatskih tenisaca; Puncec, Palada, Pilic, Prpic, Oresar, Ivanisevic, Anicic i Cilic.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije