Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TENISKI SPEKTAKL

Počinje Azijska liga: Čilić i Goran nastupaju za UAE

Čilić Ivanišević
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
28.11.2014.
u 11:10

S hrvatskim igračima u momčadi je i Đoković, a mečevi se igraju na jedan set.

Od najboljih tu nema samo Rafaela Nadala. Svi ostali najpoznatiji tenisači i tenisačice današnjice, ali i brojne legende, nastupit će u Azijskoj teniskoj ligi koja danas počinje turnirom u Manili a završit će 13. prosinca u Dubaiju.

Igraju u četiri grada

Službeni naziv lige je IPTL (International Premier Tennis League) a radi se o natjecanju teniskih ekipa iz Indije, UAE-a, Singapura i Filipina. Sastavi otkrivaju da se radi o međunarodnim družinama u kojima je Indijaca, Singapuraca, Emiraćana i Filipinaca zapravo najmanje. No, svejedno u atraktivnost natjecanja nitko ne dvoji.

Možemo pretpostaviti da će ljubitelji tenisa u Hrvatskoj navijati za sastav UAE Royalsa u kojemu su između ostalih i Marin Čilić i njegov trener Goran Ivanišević. Uz njih, tu su i Novak Đoković, Caroline Wozniacki, Eugenie Bouchard, Nenad Zimonjić i Malek Jaziri. Njih danas u 12.30 sati (po srednjoeuropskom vremenu) očekuje dvoboj s Manila Mavericksima za koje nastupaju Andy Murray, Jo-Wilfried Tsonga, Carlos Moya, Kirsten Flipkens, Daniel Nestor, Marija Šarapova i najbolji filipinski tenisač Treat Huey. Prije toga, u devet sati, sučelit će se sastavi Singapore Slammmersa (Berdych, Kyrgios, Hewitt, Agassi, Rafter, S. Williams, Hantuchova i B. Soares) i Micromax Indian Acesa (Federer, Monfils, Sampras, Ivanović, Mirza, Santoro, Bopanna).

Ta će se četiri sastava nadmetati na četiri turnira (u svakoj zemlji po jedan), a nakon Manile domaćini turnira bit će Singapur (od 2. do 4. prosinca), New Delhi (Arena Indire Gandhi, 15.000 gledatelja, od 6. do 8. prosinca) i Dubai (od 11. do 13. prosinca).

Mečevi će trajati samo po jedan set, i to u muškom i ženskom singlu, muškim parovima, u miksu i dvoboju legendi.

"Neće im biti lako s nama"

– IPTL pruža priliku igračima da uživaju u tenisu na jedan sasvim drugačiji način i uzbuđen sam što ću biti dio premijernog natjecanja. Posebna mi je čast braniti boje UAE-a i biti u društvu teniskih veličina kao što su Goran i Novak. Nikome neće biti lako s nama - kazao je Čilić na konferenciji za novinare u Manili na kojoj je predstavljao svoj sastav.

Marin je odao počast gradovima u kojima će nastupiti, no na upit koja mu je omiljena destinacija za odmor kazao je:

Cavtat. Predivan gradić na hrvatskoj obali u blizini Dubrovnika. Dostupan je i miran, pravo mjesto za brzo obnavljanje baterija – napomenuo je Marin.

>> Trojica naših igrača bodove skupljaju u Iranu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije