Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U PARU S MERGEOM

Marin Draganja osvojio prvi ATP turnir u karijeri

Mate Pavić i Marin Draganja
Igor Kralj/PIXSELL
20.07.2014.
u 18:47

Veliki uspjeh postigao je naš Marin Draganja koji je u kombinaciji s Rumunjom Florinom Mergeom osvojio jaki turnir parova u Hamburgu (kategorija Top 500).

Hrvatski je tenis u nedjelju zastupljen u tri finala, a dva su dobivena već u poslijepodnevnim satima. Veliki uspjeh postigao je naš Marin Draganja koji je u kombinaciji s Rumunjom Florinom Mergeom osvojio jaki turnir parova u Hamburgu (kategorija Top 500).

Njih dvojica su u finalu napravili još jednu senzaciju i sa 6:4, 7:5 pobijedili prve nositelje - Austrijanca Peyu i Brazilca Soaresa. Draganji je to prvi ATP naslov, dosad je imao samo jedan nastup u finalu, u Chennaiju ove godine, a partner mu je tada bio Mate Pavić. U utrci za Masters u Londonu Draganja i Mergea će nakon ovog najvećeg uspjeha biti na 14. mjestu.

Drugi finale, na Futuresu u Beogradu, dobio je Matej Sabanov. Za naslov je nadjačao Čileanca Saeza sa 6:0, 6:2. Mateju je to prvi ITF turnir u pojedinačnoj konkurenciji, a taj će mu uspjeh omogućiti skok od čak 180 mjesta na ATP listi, bit će 670. na svijetu.

Treći je finale kasno sinoć po našem vremenu igrao Ivo Karlović (35 godina) u Bogoti. Za obranu lanjskog naslova Karlović se sučelio s Australcem hrvatskog podrijetla Bernardom Tomićem. Karloviću je to bio 12. finale u karijeri, peti u posljednjih godinu dana. U polufinalu je pobijedio svog vršnjaka Čeha Radeka Štepaneka sa 6:4, 3:6, 6:4.

>> Ivanišević: Reket nisam razbio već deset godina. Ili čak i više. Više mi i ne pada na pamet

Komentara 2

MA
majeltomoguce
00:58 21.07.2014.

Čestitke! A na slici lijevo je "biser" stoljeća - Mate Pavić, bivši partner u parovima Draganji. Taj čovjek je razbio par, jer očito želi uspjeti u pojedinačnoj konkurenciji. Jučer je u kvalifikacijama izgubio od poluamatera Pecotića koji je 863 na ATP listi. Prije dvije godine Mate je prošao prvo kolo Umaga i od tada propao. I sada umjesto da dobijemo nove Briane u paru, jedan igra sa Rumunjom a drugi sa Brazilcem mislim parove ... biser nad biserima. Nisam vidio goreg tenisača što se tiće glave nikada!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije