Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI FINALA

Karlović: Podloga nije prebrza, Argentinci se ne trebaju buniti

Ivo Karlović
Sanjin Strukic/Pixsell
22.11.2016.
u 10:00

– Mislim da podloga nije jako, jako brza. Argentinci se nemaju što buniti – rekao je Ivo Karlović.

Hrvatski tenisači odradili su jučer i drugi trening u zagrebačkoj Areni. Zadovoljan je podlogom i Ivo Karlović, kaže da su se Argentinci bez razloga bunili ITF-u.

– Mislim da podloga nije jako, jako brza. Argentinci se nemaju što buniti – rekao je Ivo Karlović.

I argentinski izbornik potvrdio je Karlovićevo mišljenje.

– Sasvim je u redu, teren je srednje brzine, odskok loptice dobar, dvorana je impresivna i mislim da su svi uvjeti za veliki spektakl ispunjeni – rekao je Daniel Oršanić.

Presudit će navijači

Zadovoljan je podlogom bio i naš izbornik Željko Krajan.

– To je prednost domaćeg terena, što sami biramo i postavljamo podlogu. Zadovoljni smo zasad, a ubrzat će se još od treninga, jer sada je zbog provjetravanja hladnije u dvorani. Nije nam bila ideja da podloga bude prebrza, ni zbog kriterija ITF-a ni zbog Marina koji ne voli prebrzu podlogu. Mislim da će podloga za vikend biti baš onakva kakvu smo si zamislili – istaknuo je Krajan.

Nada se izbornik da će navijači stvoriti “paklenu” atmosferu.

– Ipak je ovo finale i podrška s tribina je, uz podlogu, faktor koji može prevagnuti na našu stranu. Publika je ta koja može biti presudna. Jedva čekamo petak, da dođemo u dvoranu i vidimo atmosferu, da je vatrena, da nas digne, a Argentincima bude teže. Naš teren, naša publika, zato smo i lagani favoriti – dodao je izbornik.

Jučer za vrijeme treninga u Areni vidjeli smo da u našoj reprezentaciji vlada bolje ozračje nego u argentinskoj. Naši igrači međusobno su se šalili za vrijeme treninga, kod Argentinaca je sve nekako bilo uštogljenije. Najdulje je podlogu u Areni jučer isprobavao argentinski broj jedan Juan Martin del Potro. S druge strane mreže bio mu je Marco Trungelliti, 147. tenisač svijeta kojeg je izbornik Daniel Oršanić naknadno priključio vrsti kako bi sparirao Del Potru, Delbonisu, Mayeru i Pelli.

– U našoj reprezentaciji rijetko je atmosfera na najvišem nivou. Tako je godinama. Imamo 10-ak igrača koji konkuriraju za reprezentaciju, pa se zbog toga oni često gledaju kao konkurenti i suparnici, a ne kao prijatelji i suigrači – objasnili su nam argentinski novinari.

Otkrili su nam i da su odnosi između vodstva saveza i argentinskih igrača često bili zategnuti zato što su Del Potro i društvo često tražili popriličan novac da zaigraju za reprezentaciju. No, tako je to u većini saveza, nitko od profesionalaca ne želi igrati besplatno za reprezentaciju...

U svakom slučaju, Krajanu je lakše nego kolegi Oršaniću. Naš izbornik ima standardnu reprezentaciju, zna se tko je broj jedan, tko je broj dva, tko igra parove...

A za Argentinu će broj jedan biti Čilić, a broj dva Karlović. Šanse da Ćorić zaigra zasad su male, nije još uhvatio formu poslije ozljede. No, njegova prisutnost i borbenost dobro će djelovati na sve naše reprezentativce.

Čilić prvi put probao podlogu

Vidjelo se to i tijekom jučerašnjeg otvorenog treninga u Areni, kada je sparirao Čiliću. Marin je jučer, baš kao i njegov kum Dodig, prvi put probao podlogu, jer zbog Mastersa u O2 Areni u Zagreb su stigli tek u nedjelju navečer.

Zagrebačka arena još se jučer ušminkavala, no već je jasno da će se u njoj sljedećih dana održati veliki spektakl. VIP prostori su spremni, veliki je press-centar namješten, reklame uz teren postavljene. A koliki je značaj finala Davisova kupa potvrđuje podatak da je akreditirano više od 200 novinara, od toga ih je čak 50-ak stiglo iz Argentine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije