Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzlet hrvatskog tenisa

Federer: Hrvati, svaka čast! U top 100 više igrača od Srbije

Borna Coric of Croatia returns the ball to Belgium's David Goffin during their semi-final match at the Swiss Indoors ATP tennis tournament in Basel October 24, 2014.  REUTERS/Arnd Wiegmann (SWITZERLAND - Tags: SPORT TENNIS)
27.10.2014.
u 12:34

O Karloviću: 
Kao golman sam koji brani penal, bacim se i nadam da je dobra strana

Naslov je već bio spreman – "Oba su pala" kako bi aludirao na pobjede naših tenisača nad velikanima Rafaelom Nadalom i Rogerom Federerom. Prvog je pobijedio mladi Borna Ćorić, a drugi je za dlaku izgubio od ponajboljeg tenisača svijeta, tako je i spomenuti naslov završio samo kao – radni... Ništa zato, jer hrabri kako naši ravnopravno igraju s dvojicom osvajača 31 Grand Slam turnira.

Federer osvojio Basel

Pohvale stižu sa svih strana, pa i od najvećeg ikad.

– Igrati protiv Karlovića kad on servira isto je kao kad nogometni vratar brani jedanaesterac. Odaberete stranu i nadate se da ste na pravom mjestu. Tu nema nikakve strategije – kazao je Roger Federer. Zagrepčanin je opalio 33 asa, ali ipak nije pomoglo, izgubio je....

– Impresionirao me Hrvat. Servirao je bolje nego ikad. Štoviše, uopće se nisam nadao da ću mu uspjeti uzeti servis u trećem setu pa sam presretan što sam ga uspio preskočiti i osvojiti turnir – kazao je Federer koji je u rodnom Baselu dohvatio svoj 82. turnir, ali i komentirao senzaciju iz Hrvatske.

– Žao mi je Nadala, dao je sve od sebe protiv Borne Ćorića. Divim mu se što je odlučio igrati bez obzira na bol. Dao je sve što je mogao, ali nije išlo... Iskreno, nisam nikad vidio Nadala da je odigrao tako loše... – kazao je Federer. No nas zanima nas što to točno znači za naš tenis. Na ljestvici, ATP-ovoj, imat ćemo od danas čak četvoricu Hrvata u prvih sto. Prema izračunima od nedjelje poslijepodne, na ATP ljestvici imali smo Marina Čilića (7.) koji je skočio jedno mjesto, Ivu Karlovića (27.) koji je poboljšao status za četiri pozicije, Bornu Ćorića (90.) koji je skočio za 34 (!) mjesta te Ivana Dodiga (92. mjesto). Usporedbe radi, Španjolska ima 12 igrača među najboljih sto, Francuska devet, Argentina sedam, SAD šest, Australija pet, a mi smo s četiri tenisača poravnati s Njemačkom, Italijom i Češkom. Krajem 2008. godine imali smo petoricu u najboljih 100, bili su to tada Ivo Karlović (21.), Marin Čilić (23.), Mario Ančić (36.), Ivan Ljubičić (46.) i Roko Karanušić (91.). Prva trojica i tada su bila današnji vladari, samo u obrnutom rasporedu – Nadal (1.) Federer (2.), Đoković (3.)

Đoković, Lajović...

Zanimljivo je da naš sljedeći protivnik u Davisovu kupu Srbija ima samo tri predstavnika. To su Novak Đoković (1.), Dušan Lajović (71.), Filip Krajinović (95.). S druge strane, to ne znači mnogo jer Ivo Karlović i Ivan Dodig ne nastupaju za reprezentaciju pa izbornik Željko Krajan može računati u tom susretu samo na polovicu naših najboljih tenisača, odnosno na Marina Čilića i Bornu Ćorića.

>>Borna Ćorić prvi put među 100 najboljih tenisača svijeta

Komentara 15

FR
Freedooom
15:35 27.10.2014.

Ljudi daj mi recite: jel jadnije biti novinar il seoska babetina?

DU
Deleted user
17:34 27.10.2014.

Htio je reći više od britanije ali mu se otelo jer je čežnja za regijom neopisiva

SL
slovenc007
13:13 27.10.2014.

da to je sigurno reko! i dal je važno ko je 68, 92 il ko 1.? Ni je mi jasna svrha ovakih članaka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije