Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADA OSJEČANKA

Donna 
već pet mjeseci nije osjetila slast drugog kola

Donna Vekić
Foto: Press Association/Pixsell
11.02.2015.
u 09:10

– Donna prolazi put koji mora proći svaki mladi sportaš ili sportašica. Nije realno očekivati da će rezultati biti uvijek u uzlaznoj putanji – kaže tata Igor

Kad je lani, u travnju, osvojila turnir u Kuala Lumpuru, sa 17 godina, 10 mjeseci i 23 dana, bila je najmlađa osvajačica WTA turnira u posljednjih osam godina. No, nakon toga Donna Vekić više nije mogla sastaviti tri pobjede na jednom turniru. Gubila je, doduše, od bolje plasiranih suparnica, ali pobjede su bile sve rjeđe.

U Tajlandu su teški uvjeti

Posljednji put je u drugom kolu nekog turnira bila još u rujnu prošle godine u Taškentu. U posljednjih osam mečeva (ne računajući Fed kup) doživjela je sedam poraza. Posljednji jučer na turniru u Pattayi od Kineskinje Shuai Shang, istina 64. igračice svijeta (Donna je 84.), ali i tenisačice koja je u posljednjih osam mjeseci postigla samo dvije turnirske pobjede. Pri tome je mlada Osječanka osvojila samo dva gema (2:6, 0:6) i na terenu provela samo 54 minute.

– Sigurno da to nije rezultat kojim možemo biti zadovoljni, ni sama Donna nije zadovoljna, ali svaki meč je posebna priča. Ona je nakon Fed kupa u Budimpešti prevalila velik put i nije se uspjela prilagoditi. A u Tajlandu su teški uvjeti – kaže Donnin otac Igor, koji ovaj put nije bio s kćeri, nego je ostao kod kuće u Osijeku.

No, u Budimpešti je bio blizu i vidio meč u kojem je Donna protiv Srpkinje Aleksandre Krunić također osvojila samo dva gema (1:6, 1:6). Ali taj rezultat, kaže, može i zavarati...

– Donna je propustila čak sedam gem-lopti. Ne mogu reći da bi pobijedila da je iskoristila koju od tih prilika, ali odigrala je kvalitetan meč. Donna naprosto prolazi put koji mora proći svaki mladi sportaš ili sportašica. Nije realno očekivati da će rezultati biti uvijek u uzlaznoj putanji. Padovi su sasvim normalni. No, ona je okružena vrhunskim stručnjacima, tu prije svega mislim na njezine glavne trenere Johna Everta i Ivu Majoli, i to je jamstvo da će joj oni znati pomoći na najbolji način. Ne treba na Donnu stvarati dodatni pritisak pričom o lošim rezultatima – ističe tata Vekić, ali je i sam sudjelovao u odluci da Donna sljedeća tri tjedna neće igrati, nego će se u Evertovoj akademiji u Boca Ratonu na Floridi (gdje će biti i Ivanišević i Čilić) pripremati za Indian Wells.

S Goranom i Marinom

Ako na američkoj turneji ne iznjedri neki veliki rezultat, Donni će u travnju otpasti bodovi za osvojeni turnir u Kuala Lumpuru (280 od sadašnjih 667), a to će značiti drastičan pad na WTA listi. No, možda i to ne bude tako loše. Bit će prisiljena igrati na manjim turnirima, imat će više mečeva i biti u prilici ponovno izgraditi čini se poljuljano samopouzdanje.

Zato je jako dobar meč odigrao Ivan Dodig na ATP turniru u Memphisu. U prvom je kolu sa 6:2, 6:2, i samo za 58 minuta igre, pobijedio 14 mjesta bolje rangiranog Rusa Tejmuraza Gabašvilija. U drugom kolu čeka ga 18. tenisač svijeta John Isner s kojim ima omjer 1-1.

>> Karlović u drugom kolu Memphisa

Komentara 3

MA
manuutd
10:26 11.02.2015.

Lijepo sam ja rekao jos prije 6 mj mani se naslikavanja i uhvati se treninga

Avatar zeljkoh
zeljkoh
10:31 11.02.2015.

Ako se druži sa slavno Majoli onda je bilp za oćekivati propast.Nakon poraza od Srbije B mogu se nositi u neku stvar.Cijela ekipa na čelu sa slavnom izbornicom.

GV
golub Vaso
22:31 11.02.2015.

katastrofalno vođenje karijere, neprirodno uspinjanje na listi igranjem u aziji i izbjegavanjem zemlje stvorilo je potpuno jednodimenzionalnu igračicu. onda onaj menadžer frankopan koji isto bez osnova stvara novu kurnjikovu po fejsu nabijajuci broj lajkova i to prezentira kao neki uspjeh,, sad više ništa ne stavlja kad je stvorio kontraefekt (90% negativni komentari), marketing serene, a proizvod za jedva top 100 itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije