Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
US Open

Donna, Petra i Tereza prošle prvo kolo, pridružio im se i Ivan Dodig, Pavić ispao

Donna Vekić
Reuters/Pixsell
26.08.2015.
u 23:46

Đoković i Williams treću godinu zaredom prvi nositelji US Opena, što se nije dogodilo još od kraja 80-ih godina prošlog stoljeća.

Sve tri hrvatske predstavnice u kvalifikacijama teniskog US Opena prošle su prvo kolo.

Porečanka Tereza Mrdeža je sa 7:5, 7:5 pobijedila Slovakinju Kristinu Kucovu, 160. tenisačicu svijeta, Osječanka Donna Vekić bila je bolja od Japanke Riko Sawayanagi, 185. na WTA listi, sa 3:6, 7:5, 6:4, a njima se pridružila i Splićanka Petra Martić koja je uvjerljivo, sa 6:1, 6:2, svladala Argentinku Florenciju Molinero, 241. igračicu svijeta.

Njih tri su tako osigurale napredak na WTA listi za ukupno 21 mjesto (Donna +3, Petra +4, Tereza + 14).

U muškom dijelu bili smo polovično uspješni.

Ogulinac Ante Pavić nikako da dođe u pravu formu nakon dulje stanke zbog mononukleoze. Na startu kvalifikacija u New Yorku poražen je od 21-godišnjeg Belgijca Kimmera Coppejansa, 104. tenisača svijeta, sa 4:6, 6:3, 3:6.

Ivan Dodig kao 29. nositelj nije dopustio iznenađenje, sa 6:4, 6:1 nadjačao je Talijana Mattea Violu, 178. na ATP listi.

Danas su određeni nositelji na US Openu.

Očekivano Novak Đoković je prvi, Roger Federer drugi, Marin Čilić deveti a Ivo Karlović 21. nositelj u muškom dijelu.

U ženskom prva nositeljica je Serena Williams a druga Simona Halep. Novak i Serena treću su godinu zaredom prvi nositelji na posljednjem Grand Salm turniru sezone, što se na US Openu nije dogodilo još od kraja 80-ih godina prošlog stoljeća. Tada su tri godine zaredom (1987.-89.) prvi nositelji bili Steffi Graf i Ivan Lendl.

Glavni turnir US Opena počinje u ponedjeljak i traje do 13. rujna. 

>>Ćorić nakon preokreta u osminu finala

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije