Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRALIAN OPEN

Đoković se želi pridružiti Royu

Novak Djokovic of Serbia celebrates after defeating Stan Wawrinka of Switzerland in their men's singles semi-final match at the Australian Open 2015 tennis tournament in Melbourne January 30, 2015.     REUTERS/Carlos Barria (AUSTRALIA  - Tags: SPORT TENNI
Foto: Reuters (Ilustracija)
31.01.2015.
u 10:08

Novak i Andy imaju po 27 godina, no Britanac je tjedan dana stariji...

U pomalo čudnom polufinalnom dvoboju Australian Opena Novak Đoković pobijedio je Stanislasa Wawrinku sa 7:6 (1), 3:6, 6:4, 4:6, 6:0. Njih su dvojica i prethodnih godina u Melbourneu igrala mečeve u pet setova (lani je pobijedio Švicarac, preklani Srbin), no to su bili mnogo kvalitetniji okršaji. U jučerašnjem dvoboju bilo je mnogo više pogrešaka, a u tom ratu živaca pobjedu je nakon tri sata i 30 minuta odnio malo smireniji i mentalno jači – Đoković.

Andyjev četvrti pokušaj

Wawrinka je to ovako vidio:

– Mislim da sam u mentalnom smislu platio cijenu trijumfa u Davisovu kupu, bilo je manje vremena za pripremu, pa sam i prije meča treneru rekao da sam psihički "mrtav". Nismo odigrali najbolji meč, to je sigurno, a Novakova razina uvijek ovisi i o tome kako ja igram – napomenuo je Švicarac.

I Đoković se složio s ocjenom da to nije bio "meč za pamćenje" i da njih dvojica znaju i bolje.

– Vodili smo velike borbe posljednjih godina, a sada kao da je obojici bilo teže. Nisam igrao na razini na kojoj sam želio. Bilo je puno padova u mojoj igri, ali to je polufinale Grand Slam turnira, veliki je ulog bio u pitanju i takve su stvari uobičajene – kazao je Đoković koji će se u nedjeljnom finalu (9.30 po srednjoeuropskom vremenu) sučeliti s Britancem Andyjem Murrayem koji je završnicu osigurao dan prije.

Finalisti ovogodišnjeg Australian Opena gotovo su vršnjaci. Obojica imaju po 27 godina iako se zna se tko je stariji

– Murray je rođen tjedan dana prije. No u teniskom smislu Novak je puno "napredniji", vidi se to i po ukupnom broju osvojenih turnira (48-31) i po Grand Slam naslovima (7-2). I na samom Australian Openu Novak je dominantniji. Škot ima samo tri finala, a Srbin će se boriti za peti naslov, čime bi se izjednačio s legendarnim Royem Emersonom.

Đoković – Murray 15-8

– Finale se neće mnogo razlikovati od mog polufinalnog dvoboja s Wawrinkom. Bit će sigurno i teži. Morat ću odigrati svoj najbolji meč na turniru. Murray je u odličnoj formi i očekujem veliku borbu – nagovijestio je Đoković kojemu će to biti 15. Grand Slam finale (sedam je dobio). Najbolji tenisač svijeta već je devet mečeva bez poraza u dvobojima s igračima iz Top 10.

Posljednji je put izgubio od Federera, i to u polufinalu lanjskog Šangaja, u listopadu. U međusobnim dvobojima sa Škotom Đoković vodi sa 15-8.

Komentara 3

Avatar mali322
mali322
10:13 31.01.2015.

Go Djo, go...

IV
ivanjoksimovic
10:41 31.01.2015.

Endi je definitivno u formi, ali i Novak ima odlican niz pobeda. Mislim da ce tu psihologija najvise da odluci pobednika. Ako Novak bude igrao ciste glave 3:1 za njega u njegovom 15om GS finalu. Ako udje u mec onako izgubljeno kao sa Vavrinkom gde u jednom trenutku pojma nije imao da je osvojio set pa je od njegove reakcije nastao interesantan YouTube geg, svasta moze da bude. Mislim da Novak nece puno toga menjati u svojoj igri. Pokusace da nametne svoj tempo, da diktira ritam sa osnovne linije, pa ako ga bude dobro sluzio prvi servis kao protiv Raonica, Endi nece imati mnogo sanse. Novak je daleko iskusniji u GS finalima od njega. Statistika kaze da ukoliko Novak narednih 5 godina odigra samo po 2 GS finala godisnje (a prethodnih godina je igrao toliko ili vise), po tom statistickom podatku prestici ce cak i Federera koji je tu za sada neprikosnoven sa 25GS finala i 18 titula. I zato nemam puno dileme: No1e

Avatar Chicha
Chicha
02:26 04.02.2015.

(lani je pobijedio Švicarac, preklani Srbin), ?? Simpaticna fraza!! Preprosle godine je pobedio "preklani" Srbin!! Sramotna igra reci!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije