Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davis kup derbi regije

Đoković: Borna je zreliji od mene sa 18 godina. Ćorić: Loža me više ne muči

02.02.2015., Dom sportova, Zagreb - 10. ATP turnir PBZ Zagreb Indoors 2015, 1. kolo, Borna Coric (Hrv) - Sergiy Stakhovsky (Ukr). Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/2
06.03.2015.
u 09:38

U toj dobi samo odabrani mogu dobiti igrače poput Nadala i Murraya, vjerujem u veliku karijeru, kaže Novak o Ćoriću.

Barem što se tiče medijske pozornosti, 18-godišnji Borna Ćorić dobro je iskoristio priliku koja mu se ukazala u Kraljevu da u odsutnosti Marina Čilića bude prvi hrvatski reket. U tome su mu pomogli i prijateljstvo s Novakom Đokovićem te riječi hvale i podrške kojima Bornu obasiplje prvi tenisač svijeta.

Borna mora puno raditi

- Za Bornu imam samo riječi hvale, izvrstan je materijal i na pravom je putu. Iznimno je zreo za svoje godine i, kad netko tko ima 18 godina u tako kratkom roku, za četiri-pet mjeseci, pobijedi Nadala i Murraya, onda zaslužuje da se o njemu tako govori - još jednom je na konferenciji za novinare nakon ždrijeba meča Srbija - Hrvatska u Kraljevu istaknuo 27-godišnji Đoković.

Nakon našeg upita Novaku kakav bi savjet dao svome devet godina mlađem kolegi Ćoriću, zgodno se umiješao Viktor Troicki rekavši:

- Nakon meča!

Na to su se svi nasmijali, ali Đoković je ipak posegnuo za savjetom i prije meča.

- Pristup i stabilnost koje ima Borna nisu uobičajene za momka njegovih godina. To će mu sigurno puno pomoći u izrastanju u vrhunskog tenisača, no do toga je ipak dug put. Ali Borna je pokazao da ide u dobrom smjeru. Moj bi mu savjet bio da bude strpljiv i da nastavi s mukotrpnim radom - istaknuo je Đoković, koji je nedavno također rekao da ga Ćorić podsjeća na njega.

- Podsjeća me na mladog Đokovića, ali ponekad igra tako zrelo kao stari Đoković - našalio se Novak.

Kaže nam Bornin otac otac Damir, koji je također dio našeg izaslanstva u Kraljevu, da je Novak s Bornom trenirao tri puta, jednom u Melbourneu, dva puta u Dubaiju. Sva je tri puta i on bio prisutan i svjestan je koliko su ti treninzi s Novakom, kao i onih sedam dana s Nadalom u njegovu kampu, značajni za Bornin rast i sazrijevanje. Ističe to i sam Borna:

- Ti su mi treninzi pomogli da uvidim da mogu igrati na toj razini, na razini vrhunskih igrača. Novak je uistinu dobar kao čovjek, puno mi je puta pomogao i izašao mi ususret i na tome mu uistinu veliko hvala. Nadam se da ćemo ostati u dobrim odnosima.

Đoković i Nadal, uz Marina Čilića, naravno, pomogli su tako Borni da uđe u društvo velikih. Na našu molbu da usporedi Đokovića i Nadala, kazao je:

Roditelji su prijatelji

- Teško mi je njih dvojicu uspoređivati, obojica su igrači svjetske klase. Veliki su radnici, ali i odlični ljudi i sasvim normalni dečki.

Oko Borne se u srbijanskim medijima posljednjih dana nagađalo da ima problema s ozljedom. No, on je to jučer demantirao:

- Spreman sam za nastup sto posto. Imao sam prije dva dana manjih problema sa zadnjom ložom, ali to je prošlo i sad sam sasvim zdrav. Osjećam se jako dobro, u posljednja dva tjedna igrao sam vrlo dobro i imam puno samopouzdanja. Osjećaj je pozitivan, a vidjet ćemo kako će biti u petak. Drago mi je što igram drugi - rekao je Ćorić.

O meču protiv Troickog dodao je:

- Troicki je u sjajnoj formi. U manje od godinu dana vratio se među pedeset najboljih, što je vrhunski rezultat. Zbilja pokazuje kvalitetu. Sigurno mi neće biti lako, no i ja sam imao dobrih rezultata. Nismo još razgovarali o taktici, ali siguran sam da će biti dobro.

Troicki s druge strane kaže:

- Borna je sjajan igrač, što je i pokazao pobjedama nad Nadalom i Murrayem. No, gledao sam ga i u nekoliko mečeva u kojima nije bio na visokoj razini. Vidjet ćemo kako će igrati u Kraljevu.

Znali smo da je Đoković dobar s Čilićem, s Ivaniševićem, Dodigom i Bornom, ali njemu ni 21-godišnji Kaštelanin Mate Delić nije nepoznanica (iako je mislio da mu je ovo debitantski meč, zaboravivši Matinu pobjedu nad Sijslingom u Amsterdamu).

- Matu također znam jer se naši očevi poznaju, a i trenirali smo zajedno u Australiji prije nekoliko godina. Prvi ćemo put igrati jedan protiv drugog. On je visok i to dobro koristi pri servisu - istaknuo je Đoković.

Mate je svjestan da ga čeka iznimno težak posao jer će mu s druge strane mreže biti vodeći igrač svijeta, pa je skromno uzvratio:

- To je meč u kojem se zna tko je favorit. Ja ću pokušati odigrati što bolje, najbolje što mogu. Želja mi je da se pokažem u dobrom svjetlu, a nadam se da ću u tome i uspjeti - rekao je Delić.

Bitka počinje u 13 sati, sve što možemo poželjeti jest da Ćorić pokuša petak zaključiti s 1:1. A Deliću da namuči Đokovića.

>>Prvi meč igrat će Delić s Đokovićem, a onda će se Ćorić suprotstaviti Troickom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije