Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE IDE PO PLANU

Čilić: Ostvaruje se jedan od mojih snova iz djetinjstva

Marin Čilić
Reuters/PIXSELL
18.10.2014.
u 22:43

Naš najbolji tenisač i teoretski osigurao nastup u Londonu, a potom ušao u finale turnira u Moskvi.

Nakon osam godina Hrvatska će ponovno imati predstavnika na završnom Mastersu najbolje osmorice tenisača svijeta. U Šangaju 2008. godine predstavljao nas je Ivan Ljubičić (s pobjedom i dva poraza u skupini), a u Londonu 2014. zastupat će nas Marin Čilić i to prvi put u karijeri. ATP je, naime, i službeno potvrdio da je Čilić peti sudionik neslužbenog Svjetskog prvenstva tenisača. Znalo se to i prije Čilićeva meča s Kukuškinom jer je presudna bila spoznaja da Stanislas Wawrinka ne može u utrci za London biti slabije plasiran od sedmog mjesta.

Time je Švicarac evidentiran kao četvrti sudionik tog turnira (nakon Novaka Đokovića, Rogera Federera i Rafaela Nadala, koji su to pravo osigurali ranije), a to je automatski značilo da Masters ne može pobjeći niti Marinu Čiliću. On, naime, vizu za London može ostvariti kao jedan od sedmorice najboljih tenisača u ovoj godini (trenutačno je šesti), ali i kao najbolje rangirani osvajač jednoga od četiri Grand Slam turnira u 2014. godini, plasiran između 8. i 20. mjesta. Kako su se svi Grand Slam osvajači (Wawrinka Australian Opena, Nadal Roland Garrosa, Đoković Wimbledona) već izborili za završni turnir, ondje je uvršten i Čilić, koji - to se zna odavno - sigurno neće biti plasiran slabije od 20. mjesta.

- Ovo je bio jedan od mojih snova iz djetinjstva. Ove se godine ostvaro i jako sam sretan zbog tog uspjeha. To je novo veliko postignuće, jedno od najvećih u mojoj dosadašnjoj karijeri. Finale ATP Toura jedno je od najzanimljivijih i najkvalitetnijih natjecanja u svijetu uopće. Izvanredna je posjećenost u dvorani, ali i televizijska gledanost diljem svijeta. Velika mi je čast biti u tom društvu i jedva čekam nastup - kazao je Marin, koji će tako biti četvrti Hrvat na Mastersu, nakon Željka Franulovića (1970. i 1971.), Gorana Ivaniševića (pet puta: od 1992. do 1994, 1996. i 2001.) i Ivana Ljubičića (2005. i 2006.).

Osvajač ovogodišnjeg US Opena izborio se jučer za dvostruko slavlje, jer je - osim što je i teoretski osigurao nastup u Londonu - ušao i u finale ATP turnira u Moskvi, nakon što je sa 4:6, 6:3, 6:2 pobijedio Kazahstanca Mihaila Kukuškina. Meč je potrajao dva sata i 13 minuta a Marin je pogodio deset asova.

Njemu je to peti finale u ovoj godini, 22. u karijeri. Za 13. naslov danas u 13 sati borit će se protiv Španjolca Roberta Bautiste Aguta, 16. tenisača svijeta, koji je sa 6:4, 6:4 pobijedio Letonca Gulbisa. Čilić i Bautista, obojica 26-godišnjaci, dosad se nisu sastajali. Barem ne na ATP Touru.

- 2002. godine igrali smo na prvenstvu do 14 godina - prisjetio se Čilić. - Otad smo dobri prijatelji, on je dobar dečko, ali i tvrd orah, posebno je opasan s osnovne linije. No, učinit ću sve da dođem do novog trofeja.

>> Čilić se plasirao u finale Moskve

>> Marin Čilić osigurao nastup na Mastersu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije