Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREĆI SERVIS

U Wimbledonu nikad manje Amerikanaca, Wawrinka se skinuo gol

Stan Wawrinka
Foto: ESPN
1/2
01.07.2015.
u 08:22

Nekad je to bila velesila u muškom tenisu, a danas...

Sjedinjene Američke Države nekad su bile teniska velesila (sjetite se samo vremena Samprasa, Agassija i Couriera, da ne odlazimo u dalju prošlost), no posljednjih godina njihova moć slabi. Mislimo, naravno, na muški tenis. Grand Slam pobjednika nemaju još od 2003. godine, kada je Andy Roddick osvojio US Open, a sada su u Wimbledonu postigli i neslavni rekord. U muškom turniru imaju samo sedmoricu predstavnika, najmanje nakon 1947. kada su imali dvojicu manje.

Najbolje plasirani američki tenisač u ovom trenutku je John Isner i nalazi se na 17. mjestu.

Švicarci imaju čak dvojicu igrača među prvom četvoricom (Roger Federer je drugi, Stanislas Wawrinka četvrti) i obojica su u središtu pozornosti u Londonu. Federer se ograničio na davanje intervjua, a Wawrinka je otišao i korak dalje. Pozirao je gol za ESPN-ov magazin The Body Issue (što su još prije učinili John Isner i Tomaš Berdych). Fotografije su objavljene i na ATP-ovoj službenoj stranici.

– Ne treniram zato da bih se pokazivao na plaži, nego da što bolje igram tenis. Ali ako kažu da dobro izgledam, tim bolje. No u djetinjstvu sam bio debeljuco. Nisam tad trenirao puno, tenis mi je bio samo hobi – objasnio je pobjednik Roland Garrosa.

Federer će 8. kolovoza napuniti 34 godine i normalno da ga salijeću s pitanjem – dokle?

– Uopće ne razmišljam o povlačenju. I neću ga najavljivati. Samo ću jednom otići – rekao je.

>>Borna Ćorić nakon skoro 4 sata ostvario rezultat karijere u Wimbledonu!

Komentara 3

Avatar Koncentriran
Koncentriran
18:13 01.07.2015.

Pa što mu to treba?

DU
Deleted user
03:07 02.07.2015.

Donna savršeno fotografira.

MI
miran
09:45 04.07.2015.

... i Berdich se skinuo gol.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije