Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMOBORSKA INOVACIJA

'QR kod sjećanja' - internetska tehnologija na groblju

groblje
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
30.12.2013.
u 16:48

Cijena usluge je 720 kn. Usluga traje godinu dana, i nakon toga se može produžiti za 100 kn po godini

QR kodovi, koji nam omogućuju da pomoću smartphonea jednostavno dođemo do određene internetske stranice, danas su posebno popularni u turizmu. Mlada samoborska poduzetnica Tihana Jurković odlučila je osnovati tvrtku koja bi tu tehnologiju primijenila na grobljima, piše Poslovni.hr.

Tako je nastao "QR kod sjećanja", koji klikom mobitelom ili tabletom vodi na profil voljene osobe.

- Pokrenuti vlastitim žaljenjem za gubitkom voljene osobe te potrebom da se sjećanja na tu osobu održi što čvršćim, pokrenuli smo poduzeće LOGRO kojem je cilj svim osobama koje su izgubile voljenu osobu olakšati gubitak, sjećanje održati živim - objasnila je Jurković.

Cijena usluge je 720 kn. Usluga traje godinu dana, i nakon toga se može produžiti za 100 kn po godini. QR kod sjećanja sadrži keramičku pločicu sa utisnutim QR kodom, kratak životopis, galeriju fotografija iz života s do 15 fotografija, video u trajanju do 5 min i dodatak poput molitve ili nečeg drugog po želji korisnika.

>> Na nadgrobne ploče stavljaju QR kodove, saznajte više o pokojniku!

Komentara 2

NA
narod1
17:39 30.12.2013.

Morbidno

Avatar ludi kekec
ludi kekec
18:09 30.12.2013.

e sada mogu mirno umrijeti... kad znam da će mi na grobu biti qr kod...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije