Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inovativni pristup

Na nadgrobne ploče stavljaju QR kodove, saznajte više o pokojniku!

qr kod
QR memories
06.09.2012.
u 07:31

Na učitanoj stranici mogu se pronaći podaci o pokojniku, fotografije i videosnimke, kao i poruke obitelji i prijatelja

Želite li povezati modernu tehnologiju i vama bliske osobe koje su preminule, sada je tu mogućnost graviranja QR koda na nadgrobni spomenik, piše Daily Mail.

Direktori groblja u Velikoj Britaniji pristali su napraviti groblja interaktivnima, pa sada onaj tko želi pružiti više informacija o pokojniku može na nadgrobni spomenik postaviti QR kodove, tako da zainteresirani skeniranjem uz pomoć smartphonea može dobiti više informacija o preminulom.

Na učitanoj stranici mogu se pronaći podaci o pokojniku, fotografije i videosnimke, kao i poruke obitelji i prijatelja, a oni koji imaju lozinku mogu i sami nadopisati svoja sjećanja na pokojnika.

Iako su mnogi ovakav interaktivni način "komunikacije" na groblju ocijenili bizarnim, direktor groblja u britanskom Poolu u Dorsetu, koje je prvo dozvolilo ovakav način sjećanja na pokojnika, kaže da su željeli omogućiti uspomene na preminulog u skladu s modernim načinom života.

Prva korisnica ovog noviteta na groblju jest supruga preminulog Timothyja Tuttietta koja kaže kako je njezin suprug koji je lani umro od infarkta bio veliki pobornik nove tehnologije.

Postavljanje QR koda na grob stoji oko 300 funti, a održavanje web-stranice dodatnih 95 funti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije