Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova aplikacija

Ne, to nije san. Odsad možete komunicirati i s astronautima dok su orbiti

Zemlja
Thinkstock
24.11.2014.
u 20:54

Samantha Cristoforetti je astronautkinja Europske svemirske agencije (ESA) i trenutno nalazi na Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS). Svi koji žele mogu joj poslati pozdrav i, ako im se posreći, dobiti odgovor.

Oduvijek ste željeli razmijeniti riječ-dvije s astronautima dok kruže oko Zemlje? E pa danas to više nije san već je postalo stvarnost zahvaljujući aplikaciji ''Friends in Space'' koju je razvio studio Accurat u suradnji s talijanskom astronautkinjom Samanthom Cristoforetti, piše Time.

Cristoforetti je astronautkinja Europske svemirske agencije (ESA) i trenutno nalazi na Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS). Svi koji žele mogu joj poslati pozdrav i, ako im se posreći, dobiti odgovor. Naravno, samo u slučaju ako ISS u tom trenutku prelazi iznad njihove regije. Aplikacija plikacija pruža i tu informaciju kao i detalje o Samanthinim dnevnim aktivnostima. Također, omogućava svim ljudima koji ju prate na misiji da se povežu i međusobno komuniciraju.

>>Facebook predstavio zasebnu aplikaciju za grupe

>>Aplikacija Mash.Me pobjednik prvog Zagreb Connecta

Komentara 1

SA
samoborka
21:59 24.11.2014.

cak 25 pregleda ovog clanka.. Nije o politici, nije o Srbima, nije o Severini..i prema tome nije zanimljivo stivo hrvatskom puku..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije