Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iQ magazin

Internet ćemo nositi na sebi

iQ magazin
Foto: DPA/PIXSELL
27.02.2014.
u 15:52

U novom broju iQ magazina pročitajte zanimljive novosti iz svijeta tehnologije, znanosti i modernih trendova.

Uvjerljivo je najveći ovogodišnji trend “wearable tech” ili – u prijevodu – nosiva tehnologija. Riječ je o uređajima spojenima na internet koji se nose na tijelu, bilo da su ugrađeni u odjeću i obuću, što je rjeđe, bilo da su zamišljeni kao narukvice, slušalice, satovi, naočale i sličan nakit, odnosno medicinska pomagala.

Najviše se tako na CES-u, sajmu u Las Vegasu, ali i na MWC-u u Barceloni moglo vidjeti novih pametnih satova, ali i naočala koje su zamišljene kao klonovi Google Glassa ili Oculus Rifta te narukvica za nadzor zdravstvenih parametara ili, jednostavno, vođenje osobne statistike o tijeku treninga u teretani, trčanja ili neke druge rekreacije. U novom broju iQ-a donosimo detaljan pregled nosivih gadgeta – što vrijedi i što se isplati kupiti.

Donosimo i priču o trenutačno najiščekivanijem smartphoneu – Samsung Galaxy S5. Bili smo na njegovu spektakularnom predstavljanju u Barceloni i skupili prve dojmove. Pročitajte što sve donosi i isplati li se staru verziju zamijeniti novom. O novoj uzdanici govore i najeminentniji hrvatski IT novinari, pročitajte što kažu.

Foto: VLm

Prolistajte i popis izdvojenih aplikacija za Android i iOS uređaje. Iz mora aplikacija izdvojili smo najbolje i najkorisnije.

3D printanje već je poznata tehnologija. No, znate li da više nije rezervirana za bogate, sada i vi možete imati svoj 3D printer. Kako radi i što sve o tome morate znati, provjerite u našem novom broju.

Pročitajte priču o dvojici Britanaca pustolova koji su se upustili u putovanje na Južni pol. Njihovu avanturu mogli ste pratiti dnevno na društvenim mrežama, a kako je njihova IT oprema preživjela polarnu hladnoću, provjerite u iQ-u.

Pripremili smo vam, naravno, i recenzije najnovijih i najpopularnijih igara za konzole.

Očekuje vas i novi nagradni natječaj u kojemu vas Toshiba nagrađuje tablet-računalom Encore.

Ne propustite novi broj iQ magazina za samo 9,90 kuna.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije