Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi za korisnike

HT potvrdio hakerski napad na svoju mrežu: Generirana nam je velika količina prometa

HT
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
05.02.2015.
u 18:15

"U poslijepodnevnim satima zabilježene su poteškoće u radu podatkovnih mobilnih i fiksnih usluga te ISP usluga u mreži HT-a", odgovorili su nam iz HT-a.

Hrvatski telekom danas popodne bio je žrtva hakerskog napada zbog čega je bilo poteškoća u radu mobilnih i fiksnih mreža diljem Hrvatske.

"U poslijepodnevnim satima zabilježene su poteškoće u radu podatkovnih mobilnih i fiksnih usluga te ISP usluga u mreži HT-a. Razlog tome je DDoS napad, vrsta napada na ICT sustave u kojem se generira velika količina prometa koja onemogućuje opsluživanje legitimnih korisnika", stoji u odgovoru koji su nam poslali iz Odjela za korporativne komunikacije HT-a.

Oko 18 sati napisali su nam da su njihovi stručnjaci riješili problem te da u najskorije vrijeme očekuju "potpunu normalizaciju telekomunikacijskog prometa". Korisnicima su se ispričali zbog nastalih poteškoća.

Hrvatski telekom je oko 16 sati na svom Twitter-profilu napisao je da su im prijavljene poteškoće s uslugama. "Radi se na otklanjanju", stoji u statusu HT-a. Mnogi korisnici na svim društvenim mrežama javljali su da postoje problemi s HT-ovom mrežom i na internetskim stranicama Hrvatskog telekoma.

 

>>HT udvostručio brzine mobilnog interneta sa 75 na 150 Mbps

>>Poteškoće s pozivima i SMS-ovima za korisnike HT-a

Komentara 59

LO
lojtra1
17:12 05.02.2015.

Naravno da imate poteškoće s "uslugama" kad vaša infrastruktura ide "šumom, poljem i drumom", po privatnim i javnim posjedima, po betonskim stupovima proizvodnje "SFRJ" koje ste sve "uzeli" besplatno i u njih niste uložili baš ništa za zadnjih 20 godina!

DU
Deleted user
18:36 05.02.2015.

Hahahaha, ja za sebe rekao da sam b u d a l a, jer cijelo popodne instaliram i deinstaliram drivere adaptera, a ovaj mi izbriše komentar zbog nedopuštenih riječi. Više ni sebe ne smijem izvrijeđati.

PR
primo1
21:20 05.02.2015.

Istinita priča: Studentu koji je radio preko student servisa u Telekom službi za korisnike(0800 9000) za 23 radna dana po 8 sati rada isplaćeno je 824 kune neto plaća!!! Možete li shvatiti dragi moji Hrvati i Hrvatice???? OSAMSTOTINA I DVADESETĆETIRIIRI KUNE!!!! Eto kako dični Nijemci plaćaju jadne hrvatske studente,Hrvatsku sirotinju. Jad i bijeda hrvatske zbilje!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije