Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh za hrvatski dizajn

Fiktiv projektom Loccie osvojio prestižnu britansku nagradu!

fiktiv,loccie
''
22.11.2013.
u 19:40

Loccie je inovativan sustav koji koristi intuitivno korisničko sučelje za orijentaciju u prostoru bez mapa, namijenjeno snalaženju na otvorenim prostorima i putovanjima

Na gala ceremoniji održanoj sinoć u Londonu prestižna britanska organizacija The Sign Design Society dodijelila je nagradu zagrebačkom studiju Fiktiv za projekt Loccie kao najbolje digitalno navigacijsko rješenje u posljednje tri godine (The Best Digital Wayfinding Solution).

The Sign Design Society britanska je stručna organizacija čiji su članovi dizajnirali i producirali neke od najzahtjevnijih sustava signalistike na svijetu, uključujući Legible London (sustav za snalaženje pješaka po gradu Londonu), Dubai Metro, kao i signalistiku za posljednja tri izdanja Olimpijskih igara. Svake tri godine ovo udruženje organizira Sign Design Awards i dodjeljuje nagrade za najveća postignuća na području signalistike, sustava snalaženja u javnim prostorima, digitalna rješenja signalistike i sl. Osim Fiktiva ove su godine za svoje radove osvojile ugledne dizajnerske kuće Edenspiekermann, Johnson Banks kao i organizacijski odbor Olimpijskih igara London 2012.

Loccie je inovativan sustav koji koristi intuitivno korisničko sučelje za orijentaciju u prostoru bez mapa, namijenjeno snalaženju na otvorenim prostorima i putovanjima. Projekt je uz institucionalnu te potporu osnivača zadarske The Garden grupe u potpunosti dizajniran i tehnički razvijen u Hrvatskoj, a na poziv globalnog fonda SOS Ventures sudjelovao je u četveromjesečnom programu HAXLR8R u Shenzhenu (Kina) i San Franciscu (SAD) 2012. godine.

- Deset članova žirija bilo je impresionirano konceptom, njegovom istinskom originalnošću, pažljivo promišljenim primjenama i činjenicom da se Loccie diferencira i nadopunjuje s ostalim mobilnim uređajima - izjavio je predsjednik društva Mike Wolff komentirajući Loccie.

Fiktiv je višestruko nagrađivani kreativni studio za grafički dizajn, vizualne komunikacije i razvoj interaktivnih sustava sa zagrebačkom i losanđeleškom adresom.

>>Iva Babaja šefica svjetske udruge dizajna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije