Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGIČNE POSLJEDICE

Zračni video Crvenog križa pokazuje kako je irački grad postao grad duhova

irak
07.07.2016.
u 08:40

Stotine tisuća su ubijene, milijuni su izbjegli, obitelji su razorene – kaže predsjednik ICRC-a Peter Maurer

Ramadi, nekad životan grad u središnjem Iraku, danas je, nakon oštrog rata protiv Islamske države, hrpa ruševina, grad duhova.

Pokazuje to i zračni video koji je Međunarodni odbor Crvenog križa (ICRC) objavio kako bi upozorio na strahote rata.

– Stotine tisuća su ubijene, milijuni su izbjegli, obitelji su razorene – kaže predsjednik ICRC-a Peter Maurer, koji je u povodu ramazana, svetog mjeseca za muslimane, upozorio na to da mnogi ljudi žive u strahu i neizvjesnosti te pozvao vođe da pokažu viziju i hrabrost, da zaštite civile, domove, škole i bolnice.

Islamska država zauzela je Ramadi u svibnju prošle godine, a u prosincu su iračke snage objavile da su uz pomoć američkih zračnih snaga oslobodile grad. Kako navodi Al Jazeera, SAD-om predvođene snage izvele su više od 600 zračnih napada od srpnja do prosinca. ICRC procjenjuje da će proći mjeseci ili čak godine da se grad ponovno učini sigurnim te da se ponovno izgrade domovi i oštećena vodovodna i električna infrastruktura.

 

>> Islamska država zauzela Ramadi, vladine snage pobjegle iz grada

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije