Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mayon

Zbog opasnosti od erupcije vulkana na Filipinima evakuirano više od 12.000 stanovnika

vulkan Mayon
Foto: Youtube Screenshot
16.09.2014.
u 07:54

Voditelj filipinskog Instituta za vulkanologiju i seizmologiju Renato Solidum u utorak je rekao da je upozorenje od erupcije podignuto sa razine 2 na razinu 3.

Zbog opasnosti od erupcije vulkana Mayon na planini Mayon Filipini su evakuirali više od 12.000 stanovnika iz njegovog podnožja, javlja Reuters.

Voditelj filipinskog Instituta za vulkanologiju i seizmologiju Renato Solidum u utorak je rekao da je upozorenje od erupcije podignuto sa razine 2 na razinu 3. 

Evakuirano stanovništvo bit će smješteno u privremenim prihvatilištima do tri mjeseca, a ako dođe do erupcije bit će evakuirano još više ljudi. Mayon je eruptirao gotovo 50 puta u posljednjih 600 godina, a najdestruktivnija erupcija dogodila se u veljači 1841. Tada je život izgubilo 1200 ljudi.

>> Eruptirao islandski vulkan, izdano crveno upozorenje

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije