Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRIJATELJ BROJ 1

'Zatvorite sve škole izdajnika Gülena u BiH!'

'obješeni' Fethullah Gulen
Foto: REUTERS/Alkis Konstantinidis
20.07.2016.
u 00:15

Mediji i dužnosnici iz BiH, koji simpatiziraju turskog predsjednika Tayyipa Erdoğana i njegovu vlast, traže od bh. vlasti da zatvore sve Gülenove institucije.

Sarajevo, Zenica, Bihać, Tuzla... mjesta su u kojima je još od 1998., pod zajedničkim nazivnikom “Bosna Sema”, djeluje 15 predškolskih, školskih i visokoškolskih obrazovnih institucija čiji je utemeljitelj islamski klerik Fethullah Gülen, neprijatelj broj 1 aktualnog turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana.

Protiv Gülenovih obrazovnih institucija u BiH službene su turske vlasti i prije prosvjedovale, istina diskretnije, i to preko najviših bošnjačkih političkih vlasti. Nakon neuspjela vojnog puča u Turskoj zaredali su verbalni napadi na sve institucije koje djeluju pod financijskim pokroviteljstvom Fetullaha Gülena, i to najsnažniji dosad.

Mediji i dužnosnici iz BiH, koji simpatiziraju turskog predsjednika Tayyipa Erdoğana i njegovu vlast, traže od bh. vlasti da zatvore sve Gülenove institucije.

Prof. dr. Džemaludin Latić, bivši savjetnik u stranici SDA, nakon propalog vojnog puča, odriče se ideja i politike Fetullaha Gülena. Javno je priznao da je bio zaveden idejama i vjerskim učenjima Gülena. “Nakon poraza kemalističkih pučista, sada su i tvrdnje predsjednika Erdoğana o izdajničkoj politici Fethullaha Gülena mnogo uvjerljivije”, zaključuje Latić. (zj)     

Komentara 10

Avatar TheJack
TheJack
00:40 20.07.2016.

Ma nema jeda - sve prebacite u Maocu. Muslici u Bosni su totalno poludjeli i pitanje je vremena kada ce poceti praviti velika sr...a. Razlog zasto jos nisu pocela, jest sto im ipak treba sigurno utociste, sto Bosna bez sumnje jeste. Da li ce ubiti ktolika, pravoslavca, protestanta, budistu, ili ateistu, to njima ne predstavlja problem. Ubiti ce prvog na koga naidju. Ocekujici ban i opet, moram odati priznanje administratoru na dosljednosti. Taj je totalno izgubljen slucaj, a skontat ce tek onda kada mu neki zakrabuljeni musavi bradonja upadne u ured sa klasem, ili kakvom eksplozivnom napravom.

PL
@ploto@
09:03 20.07.2016.

Gulena u muslimanskom svijetu smatraju za jednog od vodećih islamskih vjerskih intelektualca.Islamizam kojeg provodi Erdogan je tipa Donja Maoča.On je radikalni diktator kojeg se mora čim prije maknuti.Za RH i BIH,Erdogan je velika prijetnja, a još dok je bio premijer,Bakir Izetbegović kao službeni dužnodnik Predsjedništva BIH pri posjeti Sarajevu dočekao ga je riječima:" Premijer Turske je i moj premijer".Dakle,otomani se vraćaju na ove prostore.

JS
jan-sobjeski
09:51 20.07.2016.

to je stvar evolucije. Broj muslimana je u naglom porastu, te je i njihova prosječna starost manja. Dakle veliki broj mladog stanovništva traži nove životne prostore. Na ovaj ili onaj način. Čista biologija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije