Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMIRNA DŽUNGLA

Migranti ne žele iz logora: letjelo je i kamenje, a policija uzvratila suzavcem

Džungla
Foto: Reuters
1/9
23.10.2016.
u 16:45

Francuska želi zatvoriti improvizirani logor i raseliti 6500 migranata. Cijela će operacija trajati oko tjedan dana, a u tu svrhu angažirano je 1250 policajaca

U migrantskom logoru poznatijem pod imenom "Džungla" u nedjelju su izbili nemiri tijekom priprema vlasti da zatvore to neslavno naselje na sjeveru Francuske. 

Deseci ljudi bacalo je kamenje na policiju, a ona je uzvratila suzavcem, prikazala je francuska televizija BFMTV.

Francuska želi zatvoriti taj improvizirani logor koji je dom za oko 6500 migranata, a s tim će započeti u ponedjeljak slanjem njegovih stanovnika u službene prihvatne centre diljem zemlje. Očekuje se da će cijela operacija trajati oko tjedan dana, a u tu svrhu je angažirano 1250 policajaca. Zaposlenici logora tvrde kako ga većina stanovnika ne želi napustiti. 

"Neki će se pokušati sakriti u susjednim dijelovima Calaisa. Postoji velika opasnost da ćemo imati situaciju potjera", istaknuo je Christian Salome, predsjednik humanitarne organizacije Auberge des migrants, za novine Journal de Dimanche.

Govoreći za druge novine, Nord Littoral, Salome je rekao kako podržava zatvaranje logora, no kako Calais i dalje treba nekakav prihvatni centar za migrante koji će stizati nakon što se  Džungla zatvori. 

Lynne Jones, britanska liječnica zaposlena u logoru, rekla je kako je ovog vikenda tamo stigla peteročlana sirijska obitelj.

"Ja sam za dobro rješenje za migrante", odgovorila je Jones na pitanje o tome podržava li vladin plan o zatvaranju Džungle, dodavši kako za to treba i više sudjelovanja Velike Britanije

Džungla je dugo vremena služila kao mjesto okupljanja migranata koji su stigli u Europu i sada žele dovršiti svoje planirano putovanje u Veliku Britaniju, udaljenu samo 40 kilometara. 

Maloljetnici bez pratnje iz logora će imati mogućnosti ostati u modificiranim tankerskim kontejnerima nakon što se Džungla zatvori, a onima koji imaju obitelj u Velikoj Britaniji će biti omogućeno da im se pridruže, objavila je francuska vlada. 

>> Velika Britanija gradit će zid visok 4 metra kako bi zaustavila migrante

Komentara 3

Avatar Olujni
Olujni
23:08 23.10.2016.

Ilegalni doseljenici koje nitko nije zvao niti zelio i koji u Francuskoj borave ilegalno bacali kamenje na Policiju? Eh što to niste napravili švicarskoj policiji, bilo bi crnih polomljenih kostiju posvuda!

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
22:33 23.10.2016.

Odlazi cirkus iz Calaisa?

DA
danebi
12:21 24.10.2016.

Sad ce jos policija odgovarati za to sto je upotrijebila suzavac....Najmanje "Zeleni" i "Lijevica" ce ih optuziti za to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije