Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srbija

Zatvara se prihvatni centar za migrante u Šidu uz hrvatsku granicu

Šid, izbjeglice
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
26.04.2017.
u 12:34

Iz Prihvatnog centra u Šidu, akcijom pripadnika Uprave za borbu protiv organiziranog kriminala već je prije dva tjedna iseljeno stotinjak najekstremnijih migranata

Gradske vlasti vojvođanskog mjesta Šid, na samoj granici s Hrvatskom, donijeli su odluku od zatvaranju prihvatnog centra za migrante i njihovo će premještanje u druge centre po Vojvodini i Srbiji početi tijekom vikenda, javili su u srijedu vojvođanski mediji.

"Dobili smo podršku od mjerodavnih državnih institucija za našu inicijativu o zatvaranju prihvatnog centra u samom gradu. Ovog vikenda očekujemo da počne etapno iseljavanje migranata i njihovih obitelji", rekao je predsjednik općine Šid Predrag Vuković.

Dodao je da je svaki migrant uživao punu zaštitu Srbije i Šida, ali da se u brojnim slučajevima migranti nisu pokazali kao dobri gosti.

Iz Prihvatnog centra u Šidu, akcijom pripadnika Uprave za borbu protiv organiziranog kriminala već je prije dva tjedna iseljeno stotinjak najekstremnijih migranata, uglavnom Afganistanaca i Pakistanaca s prekršajnim i kaznenim prijavama, koji su autobusima prevezeni u Preševo, prenijela je agencija Tanjug.

Kako je u međuvremenu došlo još migranata u Prihvatni centar u Šid, sada se tamo nalazi njih oko 400, stotinjak samaca i 300 migranata s obitelji.

U preostala dva prihvatna centra na teritoriju šidske općine Adaševcima i Principovcu trenutačno boravi oko 2.000 migranata.

Do njihova premještanja došlo je zbog višemjesečnog nezadovoljstva mještana Šida, koji su se našli ne meti čestih incidenata i napada migranata. 

Posljednji incident kada je migrant sa sjekirom upao u obiteljsku kuću u Šidu u momentu kada su tamo same bile dvije djevojčice bila je kap koja je prelila čašu, prenijeli su lokalni mediji. 

Dok je prihvatni centar u Šidu pred zatvaranjem, u mjestu Kikinda na sjeveru Vojvodine otvoren je novi objekt za smještaj migranata. 

Izgradnju centra financirala je Rimokatolička organizacija za pomoć CRS, a projekt je podržala i Fondacija Ana i Vlade Divac. Prihvatni centar raspolaže s 250 mjesta, objavila je Radio televizija Vojvodine (RTV). 

Namjera migranata i izbjeglica kod Kikinde jest kratko zadržavanje i nastavak ka granici s Mađarskom, a konačno odredište im je Njemačka, zaključuje RTV.

>> Siluju djecu, djevojčice se prodaju za seks, a među žrtvama je bila i četverogodišnja curica

Komentara 9

Avatar Ohjooj
Ohjooj
13:15 26.04.2017.

Kakvi drugi prihvatni centri? Mrš' nazad!

Avatar Nesvrstani
Nesvrstani
15:44 26.04.2017.

Vojvodina je još uvek u Srbiji. A to kako je i šta kod koga, može duuuugo i krvavo da se priča, kao što je već viđeno . Nikome to ne treba više. Neka bude ovako, a vi svoje vlažne snove sanjajte i dalje kroz ".....u druge centre po Vojvodini i Srbiji ...".

OO
oooooooooo
04:42 27.04.2017.

srbi zasto ne premjestite prihvatne centre negdje na dzevdzeliju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije