Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi preokret

Vojislav Šešelj mora u haaški pritvor! 'Neću se dobrovoljno vratiti u Haag'

Vojislav Šešelj
Foto: Reuters/PIXSELL
30.03.2015.
u 12:39

Tužiteljstvo je 1. prosinca 2014. u žalbi na odluku Raspravnog vijeća navelo da su Šešeljeve izjave dovoljan razlog da ga se vrati u Haag

– Naknadnim izjavama da se neće dobrovoljno vratiti u Haag Šešelj je doveo u pitanje same temelje odluke o njegovu puštanju na privremenu slobodu i Raspravno vijeće stoga bi trebalo poništiti odluku o privremenoj slobodi, odlučilo je danas Žalbeno vijeće Haaškog suda u odluci kojom nalaže da se optuženi ratni zločinac Vojislav Šešelj uhiti i prebaci u pritvor Haaškog suda u Scheveningenu.

Jedan od uvjeta za Šešeljevo puštanje na privremenu slobodu do izricanja presude je, naime, bio da se vrati u Haag kad ga Tribunal ponovno pozove. No, Šešelj je na slobodi u više navrata izjavio da se nema namjeru dobrovoljno vraćati u Haag.

Tužiteljstvo je 1. prosinca 2014. u žalbi na odluku Raspravnog vijeća navelo da su Šešeljeve izjave dovoljan razlog da ga se vrati u Haag jer tim izjavama krši uvjete pod kojima je 6. studenog 2014. pušten na privremenu slobodu. No, Raspravno je vijeće 13. siječnja odbilo taj argument Tužiteljstva.

Žalbeno vijeće, međutim, danas tvrdi da je Raspravno vijeće pogriješilo, što ne znači automatski da se Šešelj vraća u Haag, ali znači da se suci koji su Šešelja pustili na privremenu slobodu moraju što prije sastati i odlučiti da ga vrate u pritvor.

"Žalbeno vijeće, uz izdvojeno mišljenje suca Tuzmukhamedova i suda Afandea, stoga zaključuje da je Raspravno vijeće pogriješilo kad je odlučilo ne ukinuti odluku o Šešeljevu puštanju na privremenu slobodu. Kako Žalbeno vijeće smatra da je Raspravno vijeće najbolje mjesto da se poništi Šešeljevo puštanje na privremenu slobodu (…), Žalbeno vijeće ovim putem nalaže Raspravnom vijeću da to učini", piše u današnjoj odluci peteročlanog Žalbenog vijeća.

>> Šešelj na proljeće organizira prosvjede protiv aktualne vlasti Srbije

Komentara 137

MA
manuutd
11:42 30.03.2015.

Seselj je obavio svoj zadatak za 5 razotkrio je Ivu Josipovica i Vesnu Pusic..

Avatar TvojUjko
TvojUjko
11:41 30.03.2015.

Očito da sve godine u zatvoru nisu u njemu nimalo promijenile velikočetničku ideologiju, četnik jednom ,četnik uvijek...nije on jedini u Srbiji.

Avatar possibilis
possibilis
11:45 30.03.2015.

Sad se Pusicki ne bu vise mjesao u posao. Iduca dva dana ocekujem izjavu olaksanja s njene strane. Ona to isto radi podmuklije i temeljitije. Samo puno, puno sporije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije