Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ovo nije prijetnja'

Vučić: MiG-29 da su kante? Pa Hrvatska još ima MiG-ove 21...

23.12.2016.
u 15:45

Ruska i srpska vlada dogovorile su donaciju 21. prosinca u Moskvi

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će srbijanska vojska dobiti šest lovačkih zrakoplova Mig-29 i to besplatno. Za modernizaciju zrakoplova i suvremeno naoružanje pobrinut će se Srbija. Vučić je ironično komentirao izjavu novinara da su Migovi zapravo stari. 

–  Zašto se itko uzrujava zbog tih kanti? I Hrvati i Amerikanci. Zašto se uzrujavate ako su kante i ako su me Rusi "preveslali" da ih besplatno uzmem – rekao je Vučić, komentirajući napise i interes hrvatskih te američkih medija.

Vučić je podsjetio da nove zrakoplove smiju poboljšati opremom kojom žele, kako piše Blic. Podsjetio je i da Hrvatska u vojsci ima Mig-21 koji su tehnološki zastarjeli i daleko slabiji od Migova 29. Nedavno je izjavio da ovaj potez nije prijetnja, ali da neće dozvoliti da se ponovi akcija Oluja ili Bljesak, odnosno protjerivanje ili ubijanje građana Srbije. 

Ruska i srpska vlada dogovorile su donaciju 21. prosinca u Moskvi. Za potrebe srbijanske vojske dobivaju šest polovnih lovačkih zrakoplova Mig-29, 30 tenkova T-72 te izviđačke oklopne automobile BRDM-2.

>> Vučić: Više nikad se neće ponoviti Bljesak i Oluja

Ključne riječi

Komentara 43

DU
Deleted user
16:06 23.12.2016.

Jako se veselim da Srbija otvoreno želi biti dio ruske zone. Jer kad bi oni htjeli biti dio zapada, odmah bih tražio da Hrvatska potpiše pakt s Rusijom. Mi ne možemo s njima i nećemo. Svatko na svoju stranu i mirna Bosna.

Avatar Matija22
Matija22
16:01 23.12.2016.

nego šta su nego kante ,te stare avione je rus izbacio iz upotrebe ,jer su prestari za njihovu avijaciju ,a ovako će zaraditi na remontu, t-72 je stari tenk od kojeg je m-84 bolji kojeg rus ne koristi ,jer ima t-90 i t-14 armatu , BRDM-2 je staro oklopno vozilo proizvedeno 1962 godine dok su kiowa warrior helikopteri šta je amer dao novi stari 3-5 godina

KL
kliker24
16:11 23.12.2016.

Kako vas uvijek Hrvatska žulja jadnici , samo laži i izgubljene bitke vam ostaju u povijesti, bez obzira na braću Ruse :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije