Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzor su mu Osmanlije

Vehabija: Hrvati i Srbi trebali bi plaćati 10 posto harača

Husein Bosnić Bilal
Screenshot/YouTube
18.02.2013.
u 16:44

Vođa vehabijskog pokreta iz Bužima u BiH, Husein Bosnić, poznatiji kao Bilal, kazao je da im je namjera od Srba i Hrvata uzimati 10 posto imovine

Vođa vehabijskog pokreta iz Bužima u BiH, Husein Bosnić, poznatiji kao Bilal, kazao je da im je namjera od Srba i Hrvata uzimati 10 posto imovine, pišu Nezavisne novine.

Bosnić bi takvu praksu uveo po uzoru na Osmansko Carstvo kada se od nemuslimanskog stanovništva uzimao harač. U hutbi koja je stavljena i na YouTube propovjednik kaže sljedbenicima da ne smiju dirati čast i prolijevati krv Srba i Hrvata, ali samo ako su "pod okriljem islama".

– Njihove obveze prema takvim povlasticama koje ima u našem društvu jesu da budu lojalni i jednom u godini, ako budu imali mogućnosti, odvoje onoliko koliko halifa odredi, kao što su Osmanlije odredile Srbima 10 posto – rekao je Bosnić. U nastavku je rekao da bi jedan dan u godini bogataši trebali donijeti "desetinu" i onda su "mirni i nitko ih ne smije dirati ili mobilizirati".

Na kraju snimke od 44 minute Bosnić je kazao da će islam ući u svaku kuću.

>>U akciji SIPA-e uhićeni vehabijski vođa i petorica njegovih suradnika

Komentara 223

Avatar NJONJO
NJONJO
12:53 19.02.2013.

ovaj se priprema za EU

EX
excell
13:00 19.02.2013.

o Bože ,o Alahu zašto držiš budale na svijetu...

JU
juice
23:00 18.02.2013.

Ovo su posljedice rata kojeg su režirali Milošević, SPC, SANU, DB Srbije i Dobrica Ćosić.Užas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije