Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALA UKRaJINSKA VLADA

Kličkov udar srušio je s vlasti premijera Jacenjuka

Arsenij Jacenjuk
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
24.07.2014.
u 20:34

U pozadini je vjerojatno Julija Timošenko, iz čije je stranke Jacenjuk, i koja se ne slaže s prijevremenim izborima u Ukrajini

Pala je ukrajinska vlada, objavio je popodne ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk. Kao razlog naveo je raspad koalicije nakon što su se iz vlade povukle stranke Udar i Sloboda. Jacenjuk je podnio ostavku na mjesto šefa vlade, a novi parlamentarni izbori u Ukrajini najavljeni su za listopad.

Do tada će Ukrajinu voditi tehnička vlada. Pad vlade podržava predsjednik Petro Porošenko, koji kaže da društvo želi novu vladu, pa su stranke Udar Vitalija Klička i Sloboda Olega Tjahniboka zapravo pomogle da dođe do prijevremenih izbora. Arsenij Jacenjuk postao je premijer 22. veljače, nakon svrgavanja predsjednika Viktora Janukoviča, prije toga bio je ministar gospodarstva, ministar vanjskih poslova i predsjednik parlamenta.

Jacenjuk je rekao da podnosi ostavku jer se vladajuća koalicija raspala, a vladini prijedlozi nisu dobivali podršku u parlamentu. Zapravo, u pozadini je vjerojatno Julija Timošenko, iz čije je stranke Jacenjuk, i koja se ne slaže s prijevremenim izborima u Ukrajini.

>>'Situacija u Ukrajini podsjeća na Hrvatsku 1991. godine'

Komentara 35

Avatar todorke
todorke
17:25 24.07.2014.

ukrajinski Stipe Mesić

ST
stomugromova
17:44 24.07.2014.

Sad će se posvetiti duhovnom radu u svojoj Scijentološkoj crkvi .

ST
stomugromova
17:52 24.07.2014.

Par dana nakon što ga CIA instalirala za premijera,prebacio ukrajinske,zlatne rezerve u SAD.Za njega je dobar jedino štrik,no strah me da će kao i Timošenko, zbrisati sa lovom koju je zdipio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije