Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOLJI SIGNAL

Ukrajinci pustili u pogon tv-toranj za kontrolu kanala ruskih televizija na istoku

petro porošenko
Reuters/PIXSELL
05.12.2016.
u 18:49

U sukobu u Ukrajini je od travnja 2014. poginulo 9600 ljudi, bez obzira na nekoliko primirja.

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko je u ponedjeljak stavila u pogon televizijski toranj koji će omogućiti emitiranje ukrajinskih kanala na istoku zemlje, gdje su sveprisutni ruski kanali.

Toranj, na planini Karačun blizu grada Slovjansk, središte proruskih separatista na početku sukoba prije nego ga je preuzela ukrajinska vojska, uništen je u srpnju 2014.

Domet signala novog televizijskog tornja nije preciziran, ali on bi trebao omogućiti emitiranje ukrajinskih kanala u nekoliko gradova duž linije bojišnice.

Od početka sukoba, emitiranje ukrajinskih kanala u zonama pod kontrolom pobunjenika neprestano se smanjivalo. U Donjecku, uporištu pobunjenika stanovnici imaju pristup samo ruskim ili separatističkim televizijama i samo ponekad vide ukrajinski kanal.

U mjestima blizu crte bojišnice, i s ukrajinske strane, ukrajinski kanali često nisu dostupni.

"Nitko nam nema pravo spriječiti¸emitiranje na našem teritoriju", napisao je predsjednik Porošenko na Twitteru.

U sukobu u Ukrajini je od travnja 2014. poginulo 9600 ljudi, bez obzira na nekoliko primirja.

>> Rusija rasporedila ratne brodove pored Krima zbog ukrajinskog pokusnog ispaljivanja projektila

Komentara 15

CR
CrniP
20:53 05.12.2016.

Nisu li ukrajinski naciji prije koju godinu zabranili ogromnoj ruskoj manjini - ruski, te ukinuli sve tv kanale na ruskom?

SA
SANTOS
23:17 05.12.2016.

sve već viđeno pre 75 godina....A ovako će ono što ne treba da se desi.Navratiće vesele Ukraince da pređu granicu,ući će jedno 200km u Rusiju i onda nastupa tabanje.i posle će im biti neko drugi kriv.i 100 PUTA PONOVLJENO ALII NE VREDI....ne čačkaj Amere,Ruse i Kineze,duže se živi.Baš me interesuje kako pobediti nekog ko ima arsenal od 8000 nuklearnih glava.

AA
aabbcc
11:12 06.12.2016.

U modernoj demokraciji, danas Drzavna TV treba da placa narodu sto je gleda a ne da narod placa njima TV-u.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije