Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neredi u harkovu

U sukobima ozlijeđeno 111 ljudi. Pogledajte video!

Ukrajina, Harkov
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/6
01.03.2014.
u 17:47

Nekoliko stotina proruskih prosvjednika napalo je zgradu regionalne uprave kako bi istjerali oporbene prosvjednike koji su se iznutra zabarikadirali

Nekoliko tisuća proruskih prosvjednika danas je izašlo na ulice Harkova, grada na istoku Ukrajine, kako bi se usprotivili novoj vlasti, prenosi Reuters.

- Naš teritorij trebao bi ponovno postati dio onoga što je nekad bio Sovjetski savez. To tražimo i zato smo ovdje - rekla je aktivistica Elena Borovaja.

Nekoliko stotina proruskih prosvjednika napalo je zgradu regionalne uprave kako bi istjerali oporbene prosvjednike koji su se iznutra zabarikadirali. Proruski prosvjednici bacali su kamenje i razbili prozore. Sa zgrade su skinuli ukrajinsku i postavili rusku zastavu, a isto su učinili i u Donjecku, također na istoku zemlje, prenosi RT. U centru Donjecka okupilo se između 7000 i 10.000 ljudi.

 

U sukobima dvije strane ozlijeđeno je oko 111 ljudi, priopćila je agencija Itar-Tass, pozivajući se na zamjenicu gradonačelnika Svetlanu Gorbunovu.

- Srećom, nije bilo rana od metaka - rekla je Gorbunova.

Među ozlijeđenima je i najmanje jedan policajac. U gradu se čulo i najmanje deset eksplozija

>> UŽIVO Ruski parlament odobrio vojnu intervenciju u Ukrajini! Kličko pozvao na mobilizaciju

>> 'Moguća vojna intervencija u Ukrajini neće proći nekažnjeno!'

Ključne riječi

Komentara 30

LO
lojtra1
18:49 01.03.2014.

Je li "admin", ovaj govor mržnje pravoslavnih talibana ti je ok?

ZA
zarjevazno11
19:06 01.03.2014.

Nevjerojatno je to kako srbofili ne shvaćaju ovo: Ako Rusi podijele Ukrajinu, pa se promijene granice i to ostali svijet na koncu prizna, onda će priznati i osamostaljenje Vojvodine, recimo, kad dođe do toga. Pa, Srbi, slobodno se veselite i dalje.

HR
HR4ever
19:12 01.03.2014.

Svaka drzava ima svoje Srbe.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije