Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
imao suzavac i lisice

Je li pokušan atentat na Angelu Merkel? U Pragu uhićen muškarac koji se htio ubaciti u pratnju kancelarke

Angela Merkel u Pragu
Foto: Reuters
26.08.2016.
u 07:48

Po policijskim navodima, muškarac je uhapšen pod sumnjom da je planirao zločin koji je usmjeren protiv dužnosnika, a slučaj su preuzeli detektivi

Češka policija uhitila je naoružanog muškarca koji se u četvrtak u Pragu pokušao ubaciti u automobilsku pratnju njemačke kancelarke Angele Merkel, a kako prenosi britanski Mirror, moguće je da je kancelarka izbjegla atentat.

List navodi da se muškarac koji je vozio crni Mercedes pokušao ubaciti u premijerkinu pratnju na putu do praškog aerodroma.

Po policijskim navodima muškarac je uhapšen pod sumnjom da je planirao zločin koji je usmjeren protiv dužnosnika i da su slučaj preuzeli detektivi.

List navodi da se vozač oglušio na policijska upozorenja i da se pod svaku cijenu htio priključiti koloni.

Nakon što mu je policija rekla da će, ako se ne zaustavi, pucati, stao je i izašao iz automobila, nakon čega je uhapšen.

Policija je u njegovu vozilu našla palicu, sprej sa suzavcem i lisice.

Angela Merkel boravila je u četvrtak u Pragu gdje je s češkim liderima razgovarala o migrantskoj krizi. Dočekali su je i nezadovoljni demonstranti.

Merkel ovaj tjedan ima niz susreta s državnicima zemalja Europske unije. Razgovori služe za pripremu neslužbenog summita Europske unije 16. rujna u Bratislavi.

Jedno od najspornijih pitanja tijekom njezina obilaska europskih prijestolnica je izbjeglička kriza.

>>Angela Merkel organizira konzultacije o budućnosti Europske unije. Pozvani su i premijeri Bugarske, Austrije i Hrvatske

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
08:37 26.08.2016.

Frau Piggy

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
08:51 26.08.2016.

Ma čovjek se zaljubio, upravo je pročitao 50 nijansi sive. U gepeku je imao konplet 50 nijansi sive-mračnije-slobodnije

Avatar dmitarX
dmitarX
08:48 26.08.2016.

Čudo da je uopće i živa..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije