Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar obrane

Rusija: Naši projektili nisu završili u Iranu, svi su pogodili mete u Siriji

rusija
Foto: Reuters/PIXSELL
08.10.2015.
u 22:05

Ruski ministar obrane Sergej Shoigu poručio je kako 'za razliku od CNN-a' oni ne citiraju anonimne izvore

Prema tvrdnjama CNN-a najmanje četiri projektila koji su jučer lansirani s ruskog broda u Kaspijskom jezeru umjesto u Siriji završili su Iranu, javlja CNN pozivajući se na izjave neimenovanih američkih dužnosnika.

Ruski ministar obrane Sergej Shoigu poručio je kako 'za razliku od CNN-a' oni ne citiraju anonimne izvore.

 - Ma kako to neočekivano bilo za naše kolege u Pentagonu i Langleyu (sjedište CIA-e, op.a.), u našem napadu precizno vođene rakete pogodile su svoje ciljeve, odnosno infrastrukutru ISIS-a u Siriji, kazao je.

Shoigu je jučer izvijesto predsjednika Vladimira Putina kako su svih 26 projektila ispaljenih sa četiri borda u Kaspijskom jezeru, pogodila svoje mete, pri čemu nije stradao niti jedan civil,

Iranska novinska agencija FARS također je poručila kako iranske vlasti još uvijek nisu potvrdile neslužbene informacije SAD-a.

U međuvremenu, Turska je pozvala NATO da pojača proturaketnu zaštitu u toj zemlji nakon pritužbe kako su ruski avioni neovlašteno upali u turski zračni prostor prilikom napada na Siriju, javlja BBC News

Generalni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg kazao je kako je spreman poslati kopnene snage da brane Tursku pa se sada postavljaju pitanja o NATO-ovoj strategiji u toj zemlji, koja graniči i sa Sirijom i s Irakom.

Nakon najave kako će se povećati svoje snage u Turskoj, Stoltenberg je poručio:

 - Sve ovo šalje jasnu poruku svim NATO građanima. NATO će vas obraniti, NATO je na terenu, NATO je spreman.

Ujedno je Moskvi poslao poruku da prestanu podržavati sirijskog predsjednika Bashara al-Assada.

Njemačka ministrica obrane rekla je da će Berlin idući tjedan isključiti svoje Patriot sustave u Turskoj i povući većinu vojnika koji s njima rade do Božića. Svi vojnici i oprema trebali bi biti povučeni do kraja siječnja.

 - Ta odluka je ispravna, kazala je Ursula von der Leyen.

>> Rusija pojačava napade, Amerikanci protiv suradnje: 90 posto ruskih meta nije ISIL

Ključne riječi

Komentara 144

ST
stomugromova
19:38 08.10.2015.

Gdje su problemi za Turke ?? 1) Više ne mogu uletavat sa avijacijom u sirijski zračni prostor i bombardirati Kurde. 2) Više ne mogu švercati jefitnu sirijsku naftu ,nelegalno preko ISIL-a jer su im Rusi izbombardirali konvoj cisterni. 3) Ne Ne mogu vise slati oružje u Siriju jer su im Rusi izbombardirali zadnji konvoj. Suma Sumarum - Došao je kraj turskom zulumu u Siriji i sad Erdogan ne zna što bi.

Avatar Futuregzaktni
Futuregzaktni
19:41 08.10.2015.

...javlja CNN pozivajući se na izjave neimenovanih američkih dužnosnika.... dalje nije niti potrebno citati, od silnoga jada vise ne znaju sta bi lagali. Pljuc!!!

Avatar alberto_tomba
alberto_tomba
19:23 08.10.2015.

Tursku treba izbaciti naglavce iz NATO-a, zbog terorističkih škola iz kojih regrutiraju se islamisti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije